Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 12.07.2012.
13:40
Vestionline, B92 A

FSS: Karadžiću jednoglasno novi mandat predsednika

Tomislav Karadžić jednoglasno je reizabran na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, na konstitutivnoj sednici Skupštine FSS.

Ista postava u Fudbalskom savezu Srbije

Sednici skupštine FSS u Staroj Pazovi prisustvovala su 62 kandidata od ukupno 77. Svi prisutni su glasali "za", a nije bilo glasova protiv, niti suzdržanih da Karadžić dobije novi četvorogodišnji mandat.

Na Karadžićev predlog na mesto generalnog sekretara takođe je reizabran Zoran Laković.

U uvodnom izlaganju Karadžić je izneo svoj plan i program u 11. tačaka, a u kojem je između ostalog istakao da će do 2020. Beograd dobiti još jedan veliki "Nacionalni stadion".

On je istakao da se uverio u značaj takvog zdanja na EP u Poljskoj, a da mu je predsednik UEFA Mišel Platini u jednoj od ranijih poseta rekao da će EP 2020. možda biti organizovan u 12 gradova, i da bi Beograd mogao biti jedan od kandidata da se odigraju 2-3 utakmice EP.

Karadžić je novinarima odmah rekao da će tražiti promene u Zajednici prvoligaša i zapretio je da će FSS vratiti domaće takmičenje pod svoje okrilje, ako se one ne dese.

Predsednik FSS tražio je da Zajednica promeni svoj statut, tako da u njenoj skupštini mogu da sede samo predsednici i generalni sekretari.

"Oni moraju preduzeti odogovrnost i treba da svake nedelje u iznajmljenom terminu na televiziju iznose svoje mišljenje oko događaja na terenu u prošlom kolu. To je njihova obaveza i zahtevam da se ta odluka donese do početka prvenstva", rekao je Karadžić.

On je najavio da će u Izvršni odbor FSS, pored predloženih 13 članova, ući i predstavnik Crvene zvezde koji će obavljati i dužnost potpredsednika, a sastav će biti dopunjen i sa nekoliko javnih ličnosti o čemu će se razgovarati sa vladom Srbije kada bude formirana.

Karadžić: Realniji je plasman na EP, nego na SP

 

Tomislav Karadžić je ocenio i da je realnije očekivati plasman na Evropsko
prvenstvo, pošto će na njemu učestvovati 24 reprezentacije, ali da bi voleo i da se tim plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014 godine.

 

"U ovom trenutku bih bio zadovoljan da odemo na jedno od dva naredna velika takmičenja, a realnije je da to bude Evropsko, jer će na sledećem EURO učestvovati 24 reprezentacije i to govori da će to biti lakši put, a Srbija to ne bi smela da propusti", rekao je Karadžić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.07.2012. 13:47
naravno kada ih je matora drtina sve potkupila. Tek ce znaci biti namestanja utakmica.Sreca u nesreci sto mladi talentovani fudbaleri svoje karijere nastavljaju u inostranstvu izbegavajuci ovakve kao sto je Karadzic i slicni da njima pune dzepove.
Četvrtak 12.07.2012. 14:18
Lopovska banda je tu ponovo da dovrsi unistavanje srbskog fudbala. Svi su dobili deo "kolaca" zato su jednoglasni da "don" Karadzic nastavi sa kradjama, jer u Montenegru je izgleda jaka konkurencija (ne mislim na Deju, vec generalno na drzavu)i ne zele ga.
Četvrtak 12.07.2012. 22:35
On da ima barem trunke morala u sebi, nebih se ni stavio na raspolaganje...A ovi sto su ga birali, gori su jos i od njega. Izgleda da ce morati sve navijacke grupe da sloze i da rese to. Ako nece milom, onda silom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online