Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.07.2012.
22:44
Vestionline, smedia.rs A

Partizan pobedio Valetu i u Beogradu

Fudbaleri Partizana uspešno su prebrodili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto su i u revanšu u Beogradu savladali Valetu rezultatom 3:1.

Dobro izdanje Partizana i u revanš meču sa Valetom

Crno-beli su u drugi meč ušli sa velikim kapitalom, pošto su na Malti sa ubedljivih 4:1, ali to nije zadovoljilo izabranike Vladimira Vermezovića koji su u pravoj borbenoj utakmici po kiši i teškom terenu ponovo pobedili ekipu sa Malte sa 3:1.

Golove za crno-bele postigli su Nemanja Tomić u 11. i 67. minutu i Aleksandar Mitrović u 73. minutu, dok je jedini pogodak za Valetu postigao Majkl Mifsud u 60.

Naredni protivnik Partizana biće pobednik duela između AEL-a sa Kipra i irskog Linfilda.

U odnosu na prvi meč trener Vladimir Vermezović napravio je dve izmene u startnih jedanaest, pa je umesto povređenog Gorana Lovrea, meč počeo Saša Ilić, a umesto Vladimira Stojkovića, branio je Nikola Petrović.

Partizan je pred 10.000 gledalaca otvorio meč ofanzivno, pa je Lazar Marković već na startu lepo šutirao i pogodio prečku, a već u 10. minutu Partizan je poveo.

Aksentijević je odlično centrirao sa desne strane, a Nemanja Tomić je glavom sa oko sedam metara pogodio gol Valete.

Posle vodećeg gola najbolje prilike imali su crno-beli u 36. minutu. Prvo je Babović posle centaršuta sa leve strane pogodio obe stative, da bi posle kornera Ostojić pogodio prečku.

Već u sledećem minutu Saša Ilić je bio brži od golmana Krula koji ga je oborio, ali grčki sudija pokazao je kapitenu Partizana žuti karton zbog simuliranja.

Fudbaleri Valete znatno ofanzivnije su krenuli u nastavku, pa su u 60. minutu posle greške Babovića i lepe akcije uspeli da stignu do izjednačenja preko najboljeg igrača i strelca ekipe Majkla Mifsuda.

Strelac dva gola u Beogradu - Nemanja Tomić

Prvu priliku u drugom poluvremenu crno-beli su imali u 65. minutu kada je posle proigravanja Lazara Markovića, Babović iz izgledne pozicije šutirao pravo u golmana. Samo dva minuta kasnije odličnim udarcem sa oko 20 metara Nemanja Tomić je svojim drugim golom vratio prednost crno-belima.

Igrao se 73. minut kada je posle sjajnog prodora Aksentijević pogodio stativu, da bi na odbijenu loptu naleteo mladi Mitrović, koji je u 64. minutu zamenio Šćepovića, i poslao loptu u praznu mrežu za konačnih 3:1.

Trener Vermezović je u 77. minutu dao priliku umesto Toimića još jednom omladincu Nikoli Ninkoviću, koji je samo dva minuta kasnije imao odličnu priliku da postigne gol, ali je golman Krul ipak zaustavio njegov šut.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online