Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.01.2010.
10:55
Predrag Bajić A

Pobeda za večnost

Reprezentacija Srbije u futsalu u utorak uveče igra najvažniju utakmicu u istoriji srpskog futsala.

"Orlovi" će se sastati sa Portugalom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj, u "Pap Laslo areni" u Budimpešti u 19.30 časova (CET, direktan prenos na "Eurosport 2").

Vidan Bojović, Mladen Kocić, Milan Rakić

"Moramo da budemo strpljivi, da vrebamo priliku i da je iskoristimo. Igrači će imati motiv kao nikada do sada jer im se pružila istorijska prilika da se nađu u polufinalu EP. Sa psihološke stane je mnogo bolje što imamo Portugal, a ne Španiju, ali su se igrači za to sami izborili, pobedom nad Rusijom" istakao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević.

A ta pobeda (4:3), nad bronzanom ekipom sa poslednjeg EP i polufinalistom SP, u odlučujućoj utakmici za prvo mesto u Grupi C, posle trijumfa nad Slovenijom (2:0), bila je prva u međusobnim odmeravanjima snaga, posle četiri neuspeha.

Dva trijumfa protiv Portugala
Naš nacionalni tim i Portugal su se do sada sastajali tri puta, a u oba takmičarska duela, u kvalifikacijama u Italiji za SP, slavila je naša reprezentacija: prvo 1992. sa 5:3, pa tri godine kasnije sa 7:4. Portugal je dobio prijateljsku utakmicu u španskoj Granadi 1999. godine sa 3:2.

"Prodali smo im kombinaciju kod prvog gola, tzv. "Belgiju", kao i Špancima na prošlom EP za izjednačenje u poslednjem minutu (1:1). To ne može svako, kao ni da napravi preokret protiv reprezentacije kao što je Rusija za 109 sekundi. Te dve utakmice su mi najdraže u karijeri, a potrudiću se da se njima pridruži i sledeća - protiv Portugala, koji je sigurno najteži protivnik od drugoplasiranih reprezentacija i jedna od glavnih evropskih sila u futsalu", rekao je reprezentativac Marko Perić.

Kapiten Bojan Pavićević se osvetio Rusima za sva tri poraza u takmičarskim utakmicama u kojima je učestvovao i okrenuo se jednom od najvažnijih dana u karijeri.

Čudo u režiji Čeha
U prvim utakmicama četvrtfinala, odigranim u ponedeljak, odlučivali su penali, a u oba meča je posle 40 minuta rezultat bio 3:3. U Debrecinu je Češka napravila senzaciju pošto je bila bolja iz penala sa šest metara od aktuelnog vicešampiona Italije - 3:1, dok je Azerbejdžan nastavio sa čudima na debiju i protiv Ukrajine u Budimpešti - 4:2.

"Čeka nas veliki izazov u četvrtfinalu. Portugal je u samom vrhu, ne mnogo slabiji od Španaca, Rusa i Italijana, bez obzira na slabije rezultate u grupi gde su poraženi od Španije (1:6) i odigrali nerešeno sa Belorusijom (5:5). Prednost te ekipe je u brzini, a naša u snazi. Mnogo bi nam značilo da povedemo. U slučaju da napravimo novo čudo, ulazimo u istoriju", naglasio je Pavićević.  

Danas u 17.30 časova, u "Feniks areni" u Debrecinu, sastaće se Rusija i Španija, a od 19.30 časova u "Pap Laslo areni" u Budimpešti igraće Srbija i Portugal.

Završnica je u Debrecinu. Polufinala su 28. januara, a finale i utakmica za bronzu biće odigrane 30. januara.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online