Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 09.08.2012.
10:05
Vestionline, Beta A

Vermezović: Nije moglo bolje protiv ovakvog protivnika

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je posle ispadanja od kiparskog AEL-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona da se protiv "takvog protivnika nije moglo bolje".

Igračima ništa ne zameram - Vladimir Vermezović

Partizan je u revanšu izgubio u Beogradu sa 0:1, a istim rezultatom poražen je i pre nedelju dana na Kipru.

"Nije se moglo bolje protiv ovakvog protivnika. Treba biti realan, mi nismo izgubili od Kiprana već od legionarske ekipe u kojoj svi znaju da igraju fudbal. Svaki igrač AEL-a bi imao mesto u bilo kojoj srpskoj ekipi. Kipar je nekada služio za nabijanje gol razlike, sad su se vremena promenila. Fudbal je otišao napred, a mi smo ostali tu gde jesmo", rekao je Vermezović posle utakmice na stadionu Partizana.

Vermezović je kazao da odavno nije video fizički superiorniju ekipu u odnosu na protivnika, kao što su to bili igrači AEL-a u odnosu na njegove fudbalere.

"Odavno nisam video da je jedna ekipa fizički toliko superiornija u odnosu na drugu. Fudbaleri AEL-a su prave atlete i znaju da igraju fudbal. Moji momci su dali onoliko koliko su u ovom trenutku mogli. Možda su neki mogli i više... Ne treba biti surov prema njima, mladi su, znam da su hteli i dali maksimum, ali to nije bilo dovoljno. Nekoliko igrača je do juče igralo u drugom timu, oni su budućnost. To nije u ovom trenutku za neki veći domet", kazao je Vermezović.

On je rekao da je u drugom poluvremenu zamenio Stefana Babovića jer je video da je vezista "od samog početka utakmice iritirao navijače".

"Ja nisam čovek na kojeg navijači mogu da utiču na promenu. Na Stefanovu igru ne utiču navijači, on nije zaslužio zvižduke. O ukusima ne treba raspravljati. On u drugom poluvremenu nije bio spreman da nastavi utakmicu i zbog toga sam ga zamenio. Ne treba iritirati navijače, ali treba naći najbolje rešenje, to je sigurno", kazao je Vermezović.

Trener crno-belih je istakao da se njegov klub okreće Super ligi Srbije koja je, kako je rekao, prioritet, ali i da će tražiti šansu u Ligi Evropa.

"Okrećemo se meču sa BSK-om, jer je prvenstvo za nas prioritet, a tražićemo šansu za Ligu Evropa pa ćemo videti", rekao je Vermezović.

Fudbaleri Partizana sezonu u Super ligi počinju u subotu, kada u 20h dočekuju BSK iz Borče.

Trener AEL-a: Delovali smo kao porodica


Trener fudbalera kiparskog AEL-a Pambos Hristodolu rekao je posle pobede nad Partizanom i plasmana u baraž za Ligu šampiona da srpski klub zaslužuje da se plasira u Ligu Evropa i da im želi mnogo uspeha.


"Trener može da rizikuje, da mu zamisao prođe ili ne, ali velika je stvar kada sa pobedom napuštate teren protiv velikog kluba i navijači vam aplaudiraju, to je za mene velika stvar. Želim Partizanu mnogo uspeha u narednim utakmicama koje će ih, nadam se, odvesti u Ligu Evropa", rekao je Hristodolu.


AEL će igrati baraž za Ligu šampiona, dok će Partizan takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evropa.


"Pošto smo postigli gol i što nam je isključen igrač hteli smo da zadržimo rezultat. Jedan igrač je pokrivao drugog, bili smo kao prava porodica. Ne samo da smo zadržali 1:0 nego smo mogli da postignemo još koji gol, posebno pred kraj utakmice", kazao je Hristodolu.


Trener kiparske ekipe je istakao da je znao da će Partizan napasti njegov tim i da njegov klub neće uspeti u nameri da pobedi, ako se samo bude branio.


"Igrale su dve velike ekipe i rezultat je bio otvoren u obe utakmice. Izašli smo vrlo visoko jer smo znali da će Partizan da nas pritisne, da će tako igrati. Hteli smo da igramo fudbal, ali smo znali da nećemo uspeti ako budemo bili pasivni".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.08.2012. 10:36
Pa niste igrali protiv Barselone pa da das takav komentar.
Četvrtak 09.08.2012. 11:55
SRAM VAS BILO ! vama protivnici ne trebaju... vi ste sami sebi najveći protivnici...
Četvrtak 09.08.2012. 11:07
Vermezovicu bolje ne izjavljuj nista. Jos te pojedinci smatraju za strucnjaka, ne pokopavaj se! "AEL dobra ekipa"!?!?! na sta smo mi spali!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online