Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.08.2012.
17:17
Beta A

LE: Protivnici Partizana zadovoljni žrebom

Predstavnici Partizanovih protivnika u Grupi H Lige Evropa istakli su da su zadovoljni današnjim žrebom i da su uvereni da imaju šanse da nastave takmičenje u drugoj fazi.

Žrebom u Monaku odlučeno je da će u Grupi H igrati beogradski Partizan, italijanski Inter iz Milana, ruski Rubin iz Kazanja i azerbejdžanski Nefči iz Bakua.

Fudbaleri Partizana počeće takmičenje u grupi H Lige Evrope 20. septembra sa Nefčijem kod kuće, a 4. oktobra igra protiv Rubina u Kazanju, pa sledi dvomeč sa Interom, najpre u Milanu 25.oktobra, pa revanš u Humskoj osmog novembra. Rubin dolazi u Beograd 22. novembra, a grupu Partizan završava u Azerbejdžanu 6. decembra. Za plasman u prolećni deo takmičenja crno-beli treba da zauzmu jedno od prva dva mesta u grupi.

Predstavnik Intera Luiš Figo rekao je da će njegov klub ići na titulu u Ligi Evropa.

"Uvek je čast igrati u Evropi, nebitno o kom takmičenju se radi. Zbog toga ćemo učiniti sve da osvojimo Ligu Evropa ove sezone. Grupa je teška, posebno iz razloga jer ćemo morati da prevaljujemo dug put kada budemo išli na gostovanja, ali mislim da nećemo imati većih problema u tim utakmicama. U baražu smo pokazali da imamo jak karakter, ali moramo još dosta toga da poboljšamo", rekao je Figo.

Trener Intera Andrea Stramačioni kazao je da njegov tim nije imao sreće na žrebu.


"Nismo imali sreće na žrebu, iako smo znali da ne možemo dobiti baš lake protivnike. Sa tehničke strane gledišta, ako odigramo kako umemo imamo dobre šanse da prođemo grupu", kazao je Stramačioni.

Kapiten Nefčija Rašad Sadigov kazao je da Partizan za sada deluje kao najslabija ekipa u grupi.

"Nećemo se zaustaviti prolaskom u grupnu fazu. Naravno, to jeste istorijsko dostignuće za nas. Partizan, za sada, izgleda kao najlakši protivnik za nas, ali oni su šampioni Srbije... Znamo koliko je Rubin jak, imaju trenera koji veoma dugo radi u Kazanju, dok o Interu ne treba trošiti reči. Čekaju nas interesantne utakmice", rekao je Sadigov, a preneo sajt UEFA.

Trener azerbejdžanskog tima Bojukaga Hadžijev kazao je da veruje da je njegova ekipa u boljoj formi od ostalih u grupi i dodao da veruje da će se boriti za jedno od prva dva mesta na tabeli.

"Verujem da je Nefči u boljoj formi od svih protivnika u grupi. Znamo mnogo o Interu i Rubinu, a o Partizanu ćemo tek tražiti informacije.Oni, sa druge strane, o nama ne znaju ništa. Ne želim da preterujem, ali zaista verujem da ćemo se boriti za jedno od prva dva mesta u grupi", kazao je Hadžijev.

Fudbaler Rubina Sergej Davidov istakao je da je zadovoljan žrebom i da misli da sve četiri ekipe imaju šanse za dalji plasman.

"Inter je veliki klub sa mnogo trofeja, a o Partizanu sam čuo da redovno igraju evropska takmičenja. Protiv Nefčija sam igrao prijateljsku utakmicu i oni imaju dobru ekipu. Generalno sam zadovoljan žrebom, dobili smo to što smo dobili, na njegov ishod nismo mogli da utičemo", istakao je Davidov.

"Kruži priča da smo dobili slabu grupu, ali ne mogu da se složim sa time. Mislim da sve četiri ekipe imaju podjednake šanse da prođu u sledeću fazu takmičenja", dodao je napadač ekipe iz Kazanja.

Raspored:
Prvo kolo: 20.09.2012. PARTIZAN – Nefči
Drugo kolo: 04.10.2012. Rubin – PARTIZAN
Treće kolo: 25.10.2012. Inter – PARTIZAN
Četvrto kolo: 08.11.2012. PARTIZAN – Inter
Peto kolo: 22.11.2012. Nefči – PARTIZAN
Šesto kolo: 06.12.2012. PARTIZAN – Rubin

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online