Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.09.2012.
12:51
B92, Novosti.rs A

Laković: Vratićemo se u Novi Sad

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da su male šanse da se meč sa Belgijom odigra u Novom Sadu, ali da će se o tome razgovarati narednih dana.

"Meč sa Belgijom će se teško izmestiti u Novi Sad" - Zoran Laković i čelnici FSS

Posle ubedljivog trijumfa nad Velsom sa 6:1 i odlične atmosfere na stadionu "Karađorđe“ pojavile su se informacije da će vladajuće telo srpskog fudbala zatražiti i da naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Belgije, bude odigran u Novom Sadu. To su od Saveza tražili Siniša Mihajlović i igrači, ali postoji nekoliko problema za realizaciju toga.

Razlog što je što je još pre više od mesec dana prijavljeno FIFA da će se susret odigrati na "Marakani“, a poznato je da svetska kuća fudbala striktno poštuje svoja pravila.

"Pre početka kvalifikacija napravili smo plan sa selektorom da se mečevi reprezentacije igraju svuda u zemlji gde postoje uslovi koji zadovoljavaju FIFA i UEFA standarde. Meč sa Velsom je odmah dodeljen Novom Sadu, a sa lokalnom samoupravom grada Niša smo razgovarali da ukoliko uspeju da završe sve radove na "Čairu“, da tamo dočekamo Škotsku“, istakao je Laković.

Prema prvobitnoj ideji, dve najvažnije utakmice u grupi, protiv Belgije i Hrvatske, predviđeno je, što je logično, da se igraju na najvećem srpskom stadionu, na beogradskoj "Marakani“.

"Propisi su da se za svaki meč dva meseca unapred dostave podaci FIFA o tome gde i kada će se igrati utakmica. Mi smo prijavili ranije da u Beogradu dočekamo Belgiju. Ipak, Novi Sad je bio u svakom smislu fenomenalan domaćin protiv Velsa, puni utisaka su otišli sa "Karađorđa“ i igrači, stručni štab, čelnici Saveza. Sigurno je da ćemo se vratiti u Novi Sad. Da li za meč sa Belgijom ili neki drugi, razgovaraćemo više o tome sledeće nedelje“, istakao je Laković.

U slučaju da meč bude premešten u Novi Sad, FSS bi izgubio oko 500.000 evra na prodaji ulaznica, s obzirom na razliku u kapacitetima dva stadiona. Ipak, u vladajućem telu srpskog fudbala su spremni na to da bi nacionalni tim igrao u zdravoj atmosferi, kakva je vladala protiv Velsa na "Karađorđu“.

Duel sa Belgijom na programu je 12. oktobra.

POVEZANE VESTI

Subota 15.09.2012. 13:32
crnogorci i crnogorci vode srpski fudbal u ....? i dokle vise crnogorci,kad im je njihova drzava samostalna?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online