Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 05.10.2012.
14:10
Vestionline, Beta A

Janković objavio spisak igrača za baraž protiv Engleske

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković objavio je danas spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Engleske u baražu za Evropsko prvenstvo.

"Orlići"

Srbija će u prvoj utakmici gostovati Engleskoj u petak, 12. oktobra u 19 sati na stadionu "Kerou Roud" u Noriču, dok će se revanš igrati četiri dana kasnije u Kruševcu.

Selektor reprezentacije Srbije za igrače do 21 godine Aleksandar Jankovich kazao je da njegovi igrači sa velikim optimizmom i samopouzdanjem ulaze u utakmice baraža za Evropsko prvenstvo protiv Engleske.

"Od prvog okupljanja je prošlo 22 meseca. Dobro smo radili u tom periodu i ispunili cilj. U baraž ulazimo sa velikom dozom samopouzdanja i optimizma ali, naravno, poštujemo Engleze koji su redovni učesnici u završnicama velikih takmičenja za mlađe kategorije", rekao je Janković novinarima u Beogradu.

U odnosu na prethodne utakmice kvalifikacija, koje je Srbija završila bez poraza, na selektorovom spisku nema Nenada Krstičića, dok se u tim vratio Darko Lazović.

"Krstičić je prekomandovan u A tim i svima nam je drago zbog toga. U ekipu se vratio Lazović, a čestitao bih i Goranu Čaušiću na prvom pozivu u mladu reprezentaciju. On je prethodno igrao za selekcije igrača do 19 i 20 godina", kazao je Janković i ocenio da posle prvog duela sa Engleskom "ništa neće biti rešeno".

"Nemamo čega da se bojimo tamo. Idemo hrabro i verujemo u dobar konačan rezultat baraža", dodao je Janković. 

Englezi su pre nekoliko dana iskoristili mogućnost uvida u vizne aplikacije za Veliku Britaniju i na sajtu svog Fudbalskog saveza objavili spisak reprezentacije.

Ispostavilo se, međutim, da on nije bio potpuno tačan, a Janković je ocenio da su Englezi tim potezom pokazali koliko su posvećeni predstojećim mečevima baraža.

Za reprezentaciju Srbije u prvom meču zbog žutih kartona neće moći da igraju Milan Rodić i Nikola Ninković.

Evropsko prvenstvo za mlade održaće se od 5. do 18. juna u Izraelu. Janković, koji pored uloge selektora mlade reprezentacije radi i kao trener fudbalera Crvene zvezde, kazao je da će se u slučaju plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo sastati sa čelnicima nacionalnog Saveza i razgovarati o daljem statusu. Trener je po dolasku u Zvezdu postigao dogovor da vodi reprezentaciju do kraja kvalifikacija.

Na spisku su:

golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski, Marko Dmitrović (Crvena zvezda);

odbrambeni fudbaleri: Nemanja Gudelj (Breda), Marko Petković, Milan Rodić (OFK Beograd), Slobodan Medojević (Volfsburg), Aleksandar Pantić, Filip Mladenović (Crvena zvezda), Miloš Kosanović (Krakovija);

igrači sredine terena: Vuk Mitošević (Vojvodina), Saša Marković, Miloš Jojić, Nikola Ninković (Partizan), Filip Malbašić (Hofenhajm), Luka Milivojević, Darko Lazović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Rad);

napadači: Nemanja Kojić (Rad), Đorđe Despotović (Spartak), Luka Milunović i Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda).

Petak 05.10.2012. 20:21
Ma dobijamo ih... Srbija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online