Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.01.2013.
16:28
Vestionline, Telegraf.rs A

Poraz Partizana uz neverovatan gol golmana Petrovića!

Fudbaleri Partizana u prvom prijateljskom meču u Antaliji poraženi su od Ciriha sa 2:1, golman Nikola Petrović u 80. minutu postigao gol od svog šesnaesterca.

Debitovao za Partizan - Eliomar Silva

Fudbaleri Partizana samo što su stigli u Antaliju već su počeli sa pripremnim utakmicama, početak nije bio najbolji, srpski šampion poražen je od Ciriha 2:1, ali meč će se pamtiti po noverovatnom golu golmana Nikole Petrovića koji je postigao gol od svog kaznenog prostora.

Šansu je od starta dobio pridošlica iz Javora, Brazilac Eliomar Silva.

Crno-beli žustro su počeli, već u drugom minutu Marko Šćepović šutirao je na gol sa dvadesetak metara, ali golman Brešer lako je odbranio.

U 14. minutu poveli su Švajcarci, koji su iskoristili loše postavljanje protivničkih igrača prilikom auta. Strelac je bio Marijani koji je iskosa sa nekih 16 metara poslao parabolu i uz pomoć vetra savladao golmana Petrovića.

Uslovi za igru inače bili su vrlo loši, vetar je često menjao pravac. Posle pola sata igre viđemna je neuobičajena scena, kada je meč nakratko prekinut, jer su sve lopte, nošene vetrom, otišle preko žičane ograde.

Do kraja prvog poluvremena Švajcarci su bili opasniji, ali ostali su nakratko sa deset igrača na terenu posle isključenja Šikanuia posle koškanja sa Pauljevićem.

Cirih je ipak, zbog prijateljskog karaktera mača i u nastavku igrao sa 11 igrača, a trener je potpuno promešao karte, od startne postave ostali su golman Brešer i još jedan igrač.

Partizan je odmah propustio dobru priliku preko Jojića, a onda su Švajcarci počeli da dominiraju što je rezultiralo sa nekoliko šansi, a u 74. minutu Gavranović je posle odličnog centaršuta Enrikea zakucao loptu u mrežu crno-belih za 2:0.

Šest minuta kasnije Partizan je uzvratio neverovatnim golom golmana Petrovića koji je degažirao loptu sa ivice šesnaesterca, a ona je odskočila pred golmanom Ciriha, prevarila ga i završila i u mreži.

U 89. minutu isključenje je zaradio i kapiten Partizana Saša Ilić, zbog povlačenja za dres protivničkog igrača dobio je drugi žuti karton, samim tim i crveni.

CIRIH – PARTIZAN 2:1


Strelci: Marijani 14, Gavranović 74 – Petrović 80.
Partizan: Petrović, Ostojić, Ivanov, Volkov (54′ Lazevski), Pauljević (M. Živković 68′), Smiljanić, Jojić (Janković 68′), Ninković (Saša Ilić 60′), Leo Silva (Pantić 68′), Marković Saša, Šćepović Marko (A. Živković 68′).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online