Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.03.2013.
17:55
Vestionline, Beta A

Vermezović: Trudićemo se da se ne opečemo protiv OFK-a

Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da ne bi voleo da fudbaleri OFK Beograda krenu u seriju dobrih rezultata baš protiv njegove ekipe u 19. kolu Superlige Srbije.

"Nisam ni protiv koga u srpskom fudbalu, pogotovo ne protiv Mihajlovića"

"U utakmicu ulazimo 100 odsto spremni, jer moramo maksimalno ozbiljno da joj pristupimo. Trudićemo se da se ne opečemo protiv OFK-a, kao Crvena zvezda u Kupu. Voleo bih da OFK ne krene od našeg meča u seriju dobrih rezultata", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.

Trener crno-belih je kazao da njegova ekipa mora protiv "romantičara" da nastavi seriju dobrih rezultata od početka prolećnog dela prvenstva.

"Protiv OFK-a neće biti lako, oni su vrlo nezgodan protivnik bez obzira što su u rezultatskoj krizi. Veoma su nezgodan protivnik jer se nikada ne zna kako će odigrati, a i svi dobro znamo da imaju dodatan motiv kada igraju protiv Zvezde i Partizana", kazao je Vermezović.

"Svakako ne bih želeo da OFK prikaže igru kao na pripremama u Antaliji. Veoma su dobri iz prekida i tu očekujem da će nas najviše napasti, imaju sjajnog golmana Milana Lukača", dodao je on.

Posle 18 odigranih kola Partizan vodi na tabeli Super lige sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

"Tenzija je veća nego da je manja bodovna razlika na tabeli, jer ovako je teško motivisati igrače i ostati hladne glave. Već sam na početku ovog dela prvenstva pomenuo da mi imamo 15 finala i da svaka utakmica mora da se igra maksimalno", istakao je Vermezović.

Posle utakmice s OFK Beogradom uslediće reprezentativna pauza, a Vermezović je kazao da očekuje da će igrati svi njegovi igrači koji su pozvani u nacionalne selekcije i da će posle toga ostati u formi za "nezgodne" utakmice.

On je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će predstojeća utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 22. marta u Zagrebu između Srbije i Hrvatske biti dobra.

"Mislim da nisu tačne tvrdnje da oni imaju jači napad nego odbranu, kao i mi obrnuto. Ekipe su podjednake i svako može da iznenadi. Mnogo mi je krivo što naši navijači neće prisustvovati tom meču i zato mora da se stane na put tim nesportskim stvarima i trebalo bi da se obezbedi sigurnost i sa jedne i sa druge strane", rekao je trener Partizana.

Vermezović, koji je ranije naveo da nije u kontaktu sa selektorom Srbije Sinišom Mihajlovićem, rekao je da to ne znači da je u sukobu sa njim.

"Nisam ni protiv koga u srpskom fudbalu, pogotovo ne protiv Mihajlovića. Ja sam ga podržavao nakon utakmice sa Makedonijom i govorio kako mu treba pružiti podršku. Samo sam rekao da on ima neki poseban način rada i da se ne čujemo kako bismo se konsultovali o treninzima igrača i njihovom napretku", kazao je Vermezović.

Milinković: U neugodnoj smo situaciji, tražimo izlaz

Trener fudbalera OFK Beograda Zoran Milinković rekao je danas da se njegova ekipa u neugodnoj situaciji, ali da u utakmici 19. kola Superlige protiv Partizana traži izlaz iz te situacije.

"Nismo projektovali stanje u kojem se nalazimo. Pomalo smo i krizi i atmosfera je opala, ali sve je to sastavni deo fudbala. Potrebno je da smanjimo pritisak koji je oko nas, kako bismo pronašli izlaz iz situacije u kojoj smo trenutno. Znam da smo dobro radili i da uskoro bi trebalo da očekujemo plodove rada", rekao je Milinković za konferenciji za novinare.

Milinković je rekao da je Partizan favorit u narednom meču, ali da će nejgov tim pružiti maksimum u toj utakmici.

"Čeka nas višestruki prvak države, ekipa koja deluje ubedljivo u svakom segmentu, koja poseduje visok kvalitet i koja ima dobar start prvenstvene trke. međutim, to im stavlja i etiketu favorita, tako da je pred nama devedeset minuta i videćemo šta će biti na kraju utakmice", kazao je šef stručnok štaba OFK Beograda.

"OFK Beograd poseduje kvalitet koji će sigurno pokazati, verujem da ćemo igrati bolje i trenutna situacija nije prava slika vrednosti tima. Draž fudbala baš leži u tome, što pozicija vrlo lako može da se preokrene", dodao je on.

Utakmica 19. kola Super lige između Partizana i OFK Beograda igraće se u 18.00 u nedelju na stadionu u Humskoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online