Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 22.03.2013.
20:20
Vestionline, Blic A

Mihajlović: Platili smo danak neiskustvu!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović je posle poraza od Hrvatske rekao da su primili jeftine golove, a i žali za šansama "orlova" iz drugog poluvremena koje su mogle da utiču na krajnji rezultat.

Idemo dalje našim putem - Siniša Mihajlović

"Izgubili smo od iskusnije i bolje ekipe, primili smo jefitne golove, a oni su imali i veći posed lopte. Drugo poluvreme smo bili bolji, imali tri-četiri šanse, da smo dali gol bila bi drugačija utakmica. Ceh smo platili zbog neiskustva, malo smo i sa strahom ušli, ali idemo dalje", bio je prvi utisak selektora Siniše Mihajlovića posle poraza u Zagrebu od 2:0.

Kormilar "orlova" je prokomentarisao načina na koji je matiran Brkić u dva navrata.

"Prvi gol je primljen jeftino, jer je hteo da prebaci loptu, nije udario dobro i ostali su 3 na 1. Njima se isto desilo, ali mi nismo iskrotisli tu šansu. Igrali smo onda dugim loptama kako inače neigramo, mislili smo da ćemo biti mirni i pružiti dobru partiju. Posle 2:0 momci su se rasteretili, igrali kako znaju, ali imali smo te tri šanse, da smo ih iskoristili, bio bi i neki bolji rezultat", istakao je Mihajlović i dodao da veruje da ovaj poraz na "Maksimiru" neće uticati na njegove igrače.

"Možemo da se vratimo, svaki poraz boli, ovo je utakmica i tri boda, izgubili smo od Hrvatske i momcima je žao, kao i meni. Treba izvući pouke da ne ponavljamo greške, da što pre zaboravimo i da krenemo dalje, nadam se pobedi protiv Škota. Znamo šta možemo i idemo dalje", istakao je Mihajlović i poručio da su morali bolje u šansama da reaguju.

"Pletikosa je dobro branio, ali smo i mi mogli bolje u tim situacijama, jer sam i ranije znao da imamo problema kod gola i da nam treba mnogo šansi. Kod 2:0 da smo dali gol... Ostaje da analiziramo dobro i loše i da idemo našim putem, ostaje još pet utakmica", dodao je selektor Srbije.

Mihajlović je na konferenciji za novinare rekao da neće podneti ostavku i da jedino Fudbalski savez Srbije može da ga smeni.

"Bodovna prednost je velika i teško će biti doći do drugog mesta. Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku. Jedino ako odluči FSS. Kao selektor Srbije imam svoj put i jedna ili dve utakmice ne mogu da promene moje mišljenje. Pritisak javnosti mi nije problem. Bitno je da igrači nemaju pritisak, jer javnost i novinari nisu ni verovali u njih. Idemo dalje, imamo utakmicu sa Škotskom. Nisam zadovoljan rezultatima, ali sam zadovoljan ostalim. Jeste rezultat najvažniji, ali ja sam podmladio sam ekipu i tu ne tražim alibi. Ne odustajem od svog puta", rekao je on.

Mihajlović je naveo da preuzima odgovornost za poraz od Hrvatske.

"Ja sam jedini krivac za sve što se desilo na terenu, momci su dali maksimum. Atmosfera je bila prava fudbalska. Pun stadion. Dobar protivnik. Ovakve utakmice bih voleo da igramo svakih sedam dana. Za godinu, dve, tri ove utakmice će dobro da nam posluže", zaključio je selektor "orlova".

Mihajlović je dao objašnjenje za radikalno promešan sastav Srbije, pogotovo zbog Šćepovića, Radovanovića i Stevanovića od prvog minuta.


"Šćepović je igrač u kojeg verujemo. Ne možemo da ga ocenimo jer je izašao u osmom minutu, tako da to preskačemo i na sledećoj utakmici ću vam reći o njemu kad bude igrao. Radovanović je jedini sa Fejsom koji u sredini terena može da da ritam igre, a Stevanović je igrač koji igra u svom klubu na tom mestu, svojim predispozicijama može da parira Srni. Probali smo i sa Bastom na treninzima, ali on ne igra na toj poziciji", rekao je Mihajlović.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović je ocenio da je važno da njegov tim "podigne glavu" jer, u suprotnom, neće uspeti da izvuče pouke iz ovog meča.

"Izgubili smo utakmicu koja je mnogo značila za ovu mladu generaciju. Sada moramo da razmišljamo o meču koji nas čeka za četiri dana. Moramo da podignemo glave, jer pognutih glava nećemo naučiti ništa", rekao je Ivanović.

Srbija je na kraju imala veći posed lopte, ali nije iskoristila nijednu od svoje četiri velike prilike.

"Bili smo pod velikim pritiskom i mi i oni. To se odrazilo na mlade igrače. Nisu oni stvorili nešto puno prilika... U tim sitnim detaljima nismo bili koncentrisani, falilo nam je odlučnosti", rekao je Ivanović.

POVEZANE VESTI

Petak 22.03.2013. 20:47
Tebi smo platili danak i tvom mentoru Karadžiću!
Petak 22.03.2013. 20:57
Jos ima budala koje gledaju loptanje? Umesto sto izdvajaju ogromne pare iz budzeta za loptase,bolje je da te pare daju za opremanje domova za nezbrinutu decu i narodne kuhinje. Sta imaju od loptanja i toga ko je pobedio a ko izgubio gladna deca i ostali mucenici?
Petak 22.03.2013. 22:07
"Možemo da se vratimo, svaki poraz boli, ovo je utakmica i tri boda, izgubili smo od Hrvatske i momcima je žao, kao i meni. Eto u tome je problem. Nije to bila samo utakmica.......Hrvati su shvatili, ali mi izgleda opet nismo. Ponos i prestiz je bio u pitanju, jebes tri boda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online