Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 01.04.2013.
19:53
Blic.rs A

Di Kanio: Želim da igrači ponosno nose dres Sanderlenda

Kontroverzni italijanski trener Paolo di Kanio je odradio prvi trening sa fudbalerima Sanderlenda i poručio kako će u svojoj novoj misiji neprestano raditi, osvrnuo se i na period u Svindonu i naglasio kako je sada došao u jedan od najvećih evropskih klubova.

Radiću po 26 sati dnevno, jer imam misiju u Sanderlendu - Paolo di Kanio

Mnogo bure izazvala je odluka Sanderlenda da ih do kraja borbe za opstanak, ali i u naredne dve i po godine sa klupe predvodi Paolo di Kanio. Harizmatični Italijan se pre podne upoznao sa fudbalerima, a potom oduševljeno započeo priču o dolasku među "crne mačke".

"Moji saradnici i ja smo dobili fantastični priliku da radimo u jednom od najvećih, ne samo engleskih, već evropskih klubova. Na stadionu je uvek više od 40.000 fenomenalnih navijača i neću nikom ništa da obećavam, samo ću da im poručim da su dobili menadžera koji će raditi 26 sati dnevno, ne 24, jer je ovo moja misija", istakao je Di Kanio.

On je trenersku karijeru započeo u Svindonu 2011. godine koji je posle prve sezone uveo u Drugu diviziju (treću ligu), ali je nedavno dao otkaz zbog neslaganja sa upravom koja je prodala najbolje igrače.

"U Svindonu sam se osećao kao da treniram Barselonu, jer je to za mene bio najbolji posao i privilegija da postanem ono što želim - menadžer. Sada se osećam kao Brazilci 1970. godine. Došao sam na glavnu scenu i imam mnogo veću odgovornost. Znam kakve navijače imamo i želim da uživaju", naglasio je novi trener Sanderlenda i dodao kakva je njegova filozofija.

"Žeim da svi budu ponosni na našu igru. Možemo da pobedimo i da izgubimo, ali je bitno na koji način će se to dogoditi. Hoću da igrači ponosno nose dres svaki put i da bude natopljen krvlju, mislim metaforično, ako treba. To je najvažnije i to je moja poruka fudbalerima. Jedini način da se dođe do cilja je rad, rad i samo rad. Pod tim ne podrazumevam pet sati trčanja, već fokusiranost 24 sata dnevno, a naročito na treninzima. Svaki trening je prilika da se napreduje, igračima ne moraju da me vole, samo neka me prate i to je dovoljno za uspeh", rekao je Di Kanio koji je često bio na meti kritika zbog onoga što kaže i svojih fašističkih ispada, što je nateralo i Dejvida Milibanda da podnese ostavku na mesto potpredsednika Sanderlenda.

"Zbog nečega što se dogodilo pre mnogo godina ljudi pokušavaju da mi oduzmu dostojanstvo. To me boli i nije fer, ali moj život govori o meni. Verujem u svoje stavove i vrednosti, a više od svega me vređa što su udarili na ono što su mi roditelji usadili i to ne dozvoljavam. Žao mi je ako je neko povređen, ali to nije do mene, već zbog priča koje dolaze od ljudi. Nemam problem ni sa kim, niti sam imao i to sam već mnogo puta objasnio. Ne želim da se branim svaki put kad promenim klub. Priče o rasizmu u vezi sa mnom su besmislene, Trevor Sinkler i Kris Paule vam mogu reći sve o mom karakteru dok sam bio u Engleskoj", kao da je Di Kanio želeo da stavi tačku na te priče.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online