Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 10.04.2013.
22:55
Vestionline A

LŠ: Barselona se izvukla, trijumf Bajerna

Fudbaleri Barselone plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su zbog više golova u gostima eliminisali Pari Sen Žermen (1:1), dok se u istu fazu takmičenja prošao i Bajern Minhen trijumfom u Torinu sa 0:2.

Spasao Barselonu - Pedro Rodrigez

Barselona je u revanšu na svom terenu igrala 1:1 sa francuskim klubom, dok je prošle nedelje u Parizu bilo 2:2. Plasman među četiri najbolja evropska tima obezbedio je i Bajern iz Minhena pobedom protiv Juventus u Torinu rezultatom 0:2.

Meč na "Nou Kampu" protekao je u dominaciji gostujućeg tima koji je u nekoliko navrata ozbiljno pripretio Valdesu, ali golman domaćih je samo tokom prvog poluvremena čak četiri puta uspeo da sačuva mrežu.

Pari Sen Žermen je poveo u Barseloni golom Havijera Pastorea u 50. minutu, kada je posle odlične asistencije Zlatana Ibrahimovića izašao sam ispred golmana domaćih Viktora Valdesa i lako ga savladao.

Fudbaleri Barselone su, ipak, uspeli da dođu do gola koji ih je odveo u polufinale, kada je Pedro Rodriges u 71. minutu izjednačio posle povratnog pasa Davida Vilje.

Barselona se tako po šesti put uzastopno plasirala u polufinale elitnog evropskog takmičenja, a meč sa PSŽ će ostati upamćen i po činjenici da posle pet godina u startnoj postavi katalonskog tima nije bilo Lionela Mesija.

Sve do 60. minuta Argentinac, koji ima problema sa povredom, sedeo je na klupi za rezerne igrače, i veoma teško proživljavao dešavanja na terenu. Nakon vođstva gostiju trener Barselone Tito Viljanova odlučio je da na teren pošalje rovitog Mesija.

Mario Mandžukić ugasio nade "Stare dame"

Bajern je i u revanšu u gostima pobedio Juventus sa 2:0 i ukupnim rezultatom 4:0 eliminisao italijanski klub.

Golove za nemačku ekipu postigli su hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji je strelac bio u 64. minutu, kao i Klaudio Pisaro u sudijskoj nadoknadi vremena.

Bajern je iskusno odradio posao u Torinu, prepustio je domaćinu da diktira tempo i  tražio šanse posle greški i iz prekida. Nakon sat vremena mučenja oba tima i nekoliko šansi domaćih, Bajern je rešio pitanje konačnog pobednika, kada je posle centaršuta Švajnštajgera, Martinesov šut odbio golman Bufon, ali lopta je stigla do Hrvata Marija Mandžukića koji je prikucao u mreži.

Time je praktično rešen ovaj dvomeč, a rezervista Klaudio Pizaro je u zaustavnom vremenu na asistenciju Švajnštagera samo potvrdio trijumf i postavio konačan skor.

Juče su se u polufinale plasirali Borusija Dortmund i španski Real Madrid.

Žreb za polufinale Lige šampiona obaviće se u petak u Nionu.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.04.2013. 23:14
Pa i ibro ti je turcin:)
Četvrtak 11.04.2013. 21:47
U polufinalu Lige prvaka bih zeleo sledeci zreb- Bajern-Barcelona i Real-Borusija,sutra je izvlacenje videcemo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online