Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.06.2013.
20:42
mozzartsport.com A

Preokret na "Marakani"? Čović: Smatram da Džajić treba da bude na čelu ovog projekta

Potpredsednik crveno-belih je otkrio da su svi nesporazumi među čelnicima kluba prevaziđeni i da će se ubrzano raditi na isplati dugovanja i smanjivanju dugova.

 Potpredsednik Nebojša Čović i predsednik Dragan Džajić
 

Da li su na pomolu novi vetrovi na "Marakani"? Nebojša Čović je često kritikovao predsednika Dragana Džajića i generalnog sekretara Miodraga Zečevića, inače Džajićevog šuraka, što direktno, što indirektno, korišćenjem raznih metafora, a u utorak je, u razgovoru s novinarima, poručio da "nikada nije imao problem s Džajićem".
"Nemam personalne probleme u fudbalskom klubu. Zbog nemaštine i lošeg ambijenta bilo je različitih mišljenja, ali to je možda i normalno jer postoje ljudi koji nisu navikli da idu ispred problema. Konkretno da vam kažem: sa Draganom Džajićem nemam problem ni na kratke, ni na duge staze. Razumem ga jer znam kroz šta je sve prošao. Smatram da on treba da bude na čelu ovog projekta", poručio je Nebojša Čović, a preneo "Mocart sport".

Predsednik i prvi potpredsednik kluba su imali čak i fizički sukob krajem januara ove godine, a mesecima kruže priče o stalnom neslaganju Čovića sa jedne, odnosno Džajića i Zečevića s druge strane.
"Rekao sam da razumem Džajića, ali ako on treba negde da stavi potpis i verifikuje odluku, staviću ga i ja. Zvezda neće ništa da radi mimo zakona. Isto tako, mogu da kažem da na prošloj sednici Upravnog odbora nisam imao sukob sa generalnim sekretarom Zečevićem. Postojala je razmena mišljenja, ali na jutrošnjem sastanku smo sve probleme ostavili iza sebe. Rešili smo da više medijima ne dajemo informacije ispod žita. S tom praksom mora da se prekine, jer moramo da se ujedinimo."

Čović je govorio i o najbitnijim ciljevima.

"Naš cilj je da u naredna dva meseca u dobroj meri isplatimo dugovanja igračkom kadru. U klubu u kojem igrači nisu plaćeni teško je sporovesti disciplinu. Isto tako očekujem da počnemo sistematizaciju radnih mesta, da konačno smanjimo broj radnika. Oni koji uopšte ne dolaze na posao biće prvi na udaru. Zamolio bih i vas za više strpljenja jer smo od dolaska u klub smanjili dug za 12 miliona evra, ali nismo mogli za svih 48".

A, među velikim problemima Crvene zvezde su i tužbe pred Arbitražnom komisijom Fudbalskog saveza Srbije. Među poslednjima je ona Gorana Vasilijevića, ranijeg pomoćnika sportskog direktora.
"Svi koji se odluče na taj korak nam neće pomoći. Lako je Crvenu zvezdu gurnuti u bankrot, ali hajde da uradimo nešto da se to ne desi. Nisam upoznat sa Mazinim zahtevom. On je emotivan, možda je brzo reagovao. Očekujem da narednih dana obavimo razgovore sa njima. Kada je reč o braći Srnić, znam da ih trener Sa Pinto vidi u planovima za narednu sezonu. Sedeo sam sa njima i njihovim ocem i posle tog razgovora su bili oduševljeni. Rečeno im je da će ići sa prvim timom na pripreme i imati šansu da se nametnu. Ako to ne urade vratiće se u Čukarički", rekao je Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online