Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.06.2013.
13:11 >> 16:52h
M. Stojiljković - Vesti A

Vidića i Mojesa čeka pakao: "Đavoli" u 2. kolu protiv Čelzija i Murinja!

To nije sve, jer Mančester Junajted sa novim menadžerom u trećem kolu gostuje Liverpulu, a u petom gradskom rivalu Sitiju!

Paklen raspored: Dejvida Mojesa (desno) čekaju velika iskušenja kao naslednika Aleksa Fergusona na klupi Mančester Junajteda
 

Poznat je raspored utakmica za novu sezonu Premijer lige, a ljubitelji engleskog fudbala već trljaju ruke zbog uzbuđenja koje najavlje start sezone.

Mojesovih prvih pet mečeva:
17. avgust: Svonsi (gost)
24. august: Čelzi (domaćin)
31. avgust: Liverpul (gost)
14. septembar: Kristal Palas (domaćin)
21. septembar: Mančester Siti (gost)

Posebno će biti interesantno kako će se na u novoj ulozi snaći Dejvid Mojes, naslednik Aleksa Fergusona na klupi Mančester Junajteda. Slavni Škot je napustio menadžersku poziciju na Old Traford posle 27 godina i za naslednika izabrao zemljaka i dosadašnjeg menadžera Evertona.


Mančester Junajted brani titulu, a raspored nije bio nimalo naklonjen Mojesu. Novi menadžer "crvenih đavola" debi u Premijer ligi imaće 17. avgusta na nezgodnom gostovanju protiv Svonsija, ali je to samo zagrevanje za "pakao" koji Mojesove "đavole" na čelu sa kapitenom Nemanjom Vidićem čeka u narednim utakmicama.

Tako je već u 2. kolu na programu prvi veliki derbi na Old Trafordu između Mančester Junajteda i Čelzija, sa povratnikom na klupi, Žozeom Murinjom.

Ako to nije dovoljno uzbudljivo za navijače Junajteda, onda ih u 3. kolu čeka gostovanje na Enfildu u najvećem derbiju engleskog fudbala: Liverpul - Mančester Junajted, gde Mojes prethodno kao menadžer Evertona nije pobedio 11 sezona!

A ako i to nije "ništa posebno", u 5. kolu je na redu ljuti gradski derbi: Mančester Siti - Mančester Junajted!

Dakle, Mojes će u prvih pet utakmica Premijer lige voditi Junajted protiv Čelzija, Liverpula i Mančester Sitija! Muški, nema šta!

Parovi 1. kola Premijer lige:
Arsenal - Aston Vila
Čelzi - Hal
Kristal Palas - Totenhem
Liverpul - Stouk
Mančester Siti - Njukasl
Norič - Everton
Sanderlend - Fulam
Svonsi - Mančester Junajted
Vest Bromvič - Sautempton
Vest Hem - Kardif

Mnogo je novih menadžera koji će poput Dejvida Mojesa prvi put voditi neku ekipu u Premijer ligi. Tako će Žoze Murinjo novi debi na klupi Čelzija u Premijer ligi imati protiv novajlije u ligi Hal Sitija, Čileanac Manuel Pelegrini, koji je zamenio Roberta Manćinija na klupi mančesterskih "građana", debitovaće protiv Njukasla, a Roberto Martinez, dojučerašnji menadžer Vigana, ekipu Evertona će prvi put voditi na gostovanju u Noriču. Velšanin Mark Hjuz, legenda Mančester Junajteda, debi na klupi Stouka imaće u gostima protiv Liverpula.

Poslednje 38. kolo Premijer lige na programu je 11. maja, kad će Mančester Junajted gostovati Sautemptonu, Čelzi ekipi Svonsija, a Arsenal u Noriču. Mančester Siti će kod kuće dočekati Vest Hem, Liverpul ekipu Njukasla, a Totenhem tim Aston Vile.

Kompletan raspored utakmica Premijer lige možete pogledati na sajtu Bi-Bi-Sija, ovde.

Titulu brane Vidić i Junajted, ali bez Fegusona, koji je otišao u penziju

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online