Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.10.2013.
12:53
BETA A

Ćurčić: Favoriti smo protiv Kipra i Irske

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je njegova ekipa favorit u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj, ali da ne sme da potceni rivale.

Veruje da Srbija može do baraža: Radovan Ćurčić
 

"Favoriti smo protiv Kipra i Severne Irske, ne bežimo od toga, ali to će biti zahtevne uakmice. Nismo prepotentni zbog A reprezentativaca koje imamo i samo uz maksimalno angazovanje možemo do pebeda", rekao je Ćurčić novinarima u Beogradu.

Mlada reprezentacija Srbije 11. oktobra od 18 sati u Ahni igra protiv Kipra, a četiri dana kasnije, u isto vreme, pred praznim tribinama u Gornjem Milanovcu protiv Severne Irske. Ćurčić će na tim utakmicama moći da računa i na A reprezentativce Matiju Nastasića, Filipa Đuričića, Lažara Markovića i Aleksandra Mitrovića.

Selektor je rekao da se o njihovom prekomandom u mladi tim napravio dugoročni plan i da su o tome razgovarali, ne samo on i slektor A reprezentacije Siniša Mihajlović, već i ostali visoki čelnici Fudbalskog saveza Srbije.

"Dogovor je da A reprezentativci u mladoj selekciji budu u oktobru i novembru, ali plan je da oni budu sa nama i u martu sledeće godine kada se nastavljaju kvalifikacije. Videćemo ima još vremena", kazao je Ćurčić.

On je rekao da je razgovarao sa fudbalerima i da su oni pozitivno reagovali na prekomandu u mladu reprezentaciju.

"Kod nijednog se nije pojavo problem, oni vole da igraju za ovu generaciju i prirodno je da budu tu. Nadam se da će se lako uklopiti, a ja sam tu da ih psihički rasteretim, jer ne očekujemo da oni uzmu loptu i sve sami reše", rekao je Ćurčić.

Na Ćurčićevom spisku našla su se trojica debitanata, a selektor je rekao da je Filip Stojković pozvan zbog suspenzije Marka Petkovića, dok je Nemanja Petrović dobio šansu pre levog beka Rada Nikole Antića, koji je u lošoj formi, a pozvan je i Petar Golubović. Ćurčić je dodao da u mladu reprezentaciju nisu pozvani fudbaleri
Partizana Miloš Jojić i Andrija Živković, jer će se naći na Mihajlovićevom spisku A reprezentacije. Ćurčić je rekao da veruje da Srbije može do baraža.

"Verujemo da možemo do baraža u ovoj veoma teškoj grupi. Problem predstavlja Belgija, koja će verovatno već posle oktobarskih utakmica imati maksimalnih 15 bodova, čime će praktično obezbediti plasman u baraž", rekao je Ćurčić.

Srbija se takmiči u Grupi Devet, odigrala je jednu utakmicu i zauzima treće mesto na tabeli sa tri boda. Prva je Belgija sa devet bodova iz tri utakmice, a Italija je druga sa tri boda iz dva meča. Kipar je sakupio tri boda iz četiri utakmice, a poslednja Severna Irska odigrala je dve utakmice i nije osvojila nijedan bod.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online