Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.11.2013.
15:11
BETA A

Tošić: Radujem se meču sa Rusijom

Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić rekao je danas da se raduje predstojećem prijateljskom meču s Rusijom, i da se nada da će se njegove dobre partije u dresu moskovskog CSKA preneti i na nacionalnu selekciju.

Dobro poznaje protivnika: Zoran Tošić
 

"Baš se radujem meču s Rusijom. Dobro ih poznajem, dosta saigrača će mi biti protivnici... Za mene je ta utakmica specijalna, jer igram protiv reprezentacije zemlje u kojoj igram, sigurno je da će se to pratiti i to mi je dodatni motiv", rekao je Tošić novinarima u Beogradu.

Srbija u petak igra u Dubaiju protiv Rusije, a posle toga sledi meč protiv selekcije domaćih igrača koju su izabrali novinari. "Orlovi" će time završiti godinu posle neuspešnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Rusija je pored Portugala uspela da bude prvi u grupa. Imaju ozbiljnog selektora, igraju dobar fudbal, imaju iskusnu reprezentaciju podmlađenu sa nekoliko igrača za koje će se tek čuti", rekao je Tošić.

"Ozbiljna su reprezentacija. Dosta je igrača koji su odigrali blizu 100 utakmica. Igraćemo protiv jedne iskusne reprezentacije, ali mi igramo sve bolje i bolje... Ja sam im već najavio da će rezultat biti u našu korist", dodao je fudbaler CSKA.

On je podsetio da je Srbija u dva poslednja meča s Rusijom doživela poraze.

"Obzirom da se nalazimo u usponu forme, bez obrizra što nismo ostvarili ono što smo želili (plasman na Svetsko prvenstvo), ali idemo dobrim putem, imamo samopouzdanja. Sigurno da svako od nas, a naročito ja koji igram tamo, želi pobedu", naveo je Tošić.

"Mi igramo sve bolje i bolje. U narednim kvalifikacijama tek treba da se očekuju pravi rezultati od nas. Bez obzira što su ovo prijateljske utakmice mi uvek idemo na pobedu. Raduje me to što u svakoj utakmici znamo šta hoćemo, kako napadamo, kako se branimo, sve se više poznajemo i sve izgleda mnogo bolje", objasnio je
Tošić.

Srpski fudbaler je u dresu CSKA ove sezone postigao pet golova u ruskom šampionatu i dva u Ligi šampiona.

"Sigurno da je mnogo lakše kad postižeš golove, raste samopouzdanje. I u prethodnom periodu sam pružao dosta dobre partije, ali me nije htela sreća, nisam uspevao da postignem pogodak. U prošlom prvesntvu sam na govoto svakoj utakmici imao stopostotnu šansu, ali nije bilo gola. Sad kako god da šutem, uđe", rekao je Tošić.

On je dodao i da mu je do sada najdraži gol protiv Viktorije u Ligi šampiona kada je CSKA zabeležio i prvu pobedu u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Na novinarsko pitanje da li će se dobre partije iz CSKA preneti i na nacionalni tim, Tošić je kazao da on uvek sa posebnim žarom za reprezentaciju.

"Sve zavisi od samopouzdanja. Meni je sad samopouzdanje na visokom nivou i verujem da ću u narednim utakmicama podići nivo igre što se tiče reprezentacije", rekao je Tošić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online