Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.12.2013.
14:29
BETA A

Ivanović i Drulović kandidati za Zlatnu loptu FSS

Fudbalski savez Srbije (FSS) predložio je danas fudbalera Čelzija Branislava Ivanovića za najboljeg srpskog fudbalera u 2013. godini, dok je za najboljeg trenera predložen selektor omladinske reprezentacije Ljubinko Drulović.

Ponovo najbolji: Branislav Ivanović
 

Kako se navodi u saopštenju na sajtu FSS, u Beogradu je danas održan sastanak Komisije za utvrđivanje predloga za dodelu javnih priznanja FSS, na kojem su utvrđene liste kandidata za dobijanje Zlatne lopte FSS.

Sednicom je predsedavao predsednik Komisije i potpredsednik FSS Ivan Ćurković, a u radu su učestvovali Savo Milošević, Slobodan Santrač, Miloljub Ostojić i Jovan Sekulić.

"Posle detaljne analize pojedinačnih ostvarenja u 2013. godini, članovi Komisije FŠ za utvrđivanje predloga za dodelu javnih priznanja predložili su Branislava Ivanovića za najboljeg igrača, a Ljubinka Drulovića za najboljeg trenera 2013. godine", navodi se u saopštenju.

Prema proceduri, na sastanku su određene liste od po tri kandidata koji su ušli u najuži izbor. Za najbolje igrače, osim Ivanovića, predloženi su i fudbaler Benfike Nemanja Matić i golman Partizana Vladimir Stojković. Ivanović je kapiten reprezentacije Srbije i strelac pobedonosnog gola za Čelzi u finalu Lige Evropa. Takođe, kandidat je za idealni tim UEFA za ovu godinu. Matić je vezista Benfike i reprezentativac Srbije, učesnik finala Lige Evropa, osvajač trofeja za najboljeg igrača portugalskog prvenstva 2013. i kandidat za idealni tim UEFA.

Stojković je reprezentativac Srbije, a sa Partizanom je osvojio titulu u prošloj godini i jesenju titulu ove sezone. On je golman sa najmanje primljenih golova u Srbiji tokom 2013. godine. Za najboljeg trenera, pored Drulovića, kandidovani su trener
Valensije Miroslav Đukić i trener Pekinga Aleksandar Stanojević. Drulović je kao selektor ove godine u Litvaniji osvojio Evropsko prvenstvo za omladince. Đukić je posle dve godine rada u Valjadolidu preuzeo Valensiju, sa kojom je osvojio prvo mesto u grupi u Ligi Evropa i izborio plasman u šesnaestinu finala tog takmičenja.

Stanojević je sa Pekingom prošlu sezonu završio na trećem mestu u ligi i obezbedio kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona. Takođe, sa klubom je igrao i u polufinalu Kupa Kine. Konačnu odluku doneće Izvršni odbor FSS, ali nije saopšteno kada će se održati sednica tog tela. Prošle godine za najboljeg igrača proglašen je Branislav Ivanović, a za najboljeg trenera Dragomir Okuka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online