Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.02.2014.
22:49
Vesti A

Liga šampiona: Bajern kao Barsa, Arsenal kao Siti

Ono što smo sinoć videli u Mančesteru, slično se ponovilo večeras u Londonu. Pobedio i Atletiko u Milanu i zaokružio četvorostruki trijumf gostiju u prvim mečevima osmine finala - i to bez primljenog gola!

Najavio trijumf Bavaraca u Londonu: Havi Martinez i dante čestutaju strelcu vodećeg gola Toniju Krosu

Nije u pitanju nikakav filmski rimejk, već osmina finala Lige šampiona, ali još jedan engleski klub doživeo je poraz 2:0 na svom terenu od favorita i ponovo je sve krenulo naopako kad je jedan domaći igrač dobio crveni karton i opet su gosti drugi gol postigli u samom finišu utakmice. Sinoć Mančester Siti - Barselona, večeras Arsenal - Bajern 0:2!

A sve je po Arsenal moglo da bude mnogo lepše i bolje da je u 8. minutu Mesut Ozil bio precizan sa 11 metara. Umesto da dovede "tobdžije" u vođstvo, mlako je izveo najstrožu kaznu i dozvolio kolegi iz reprezentacije Nemačke i nekadašnjem saigraču i školskom drugu Manuelu Nojeru (zajedno su igrali za Šalke i išli u školu u Gelzenkirhenu) da odbrani jedanesterac.

Pola sata kasnije sve se okrenulo protiv Arsenala: golman Vojček Šćešnji je oborio u svom šesnaestercu Arjena Robena, a italijanski sudija Nikola Ricoli je pored crvenog kartona poljskom čuvaru mreže ponovo pokazao na belu tačku. Na gol je stao Lukaš Fabijanski, a David Alaba pogodio samo stativu.

"Tobdžije" su tada imale sreće, ali su Bavarci u drugom poluvremenu potpuno dominirali sa igračem više i lako stigli do pobede. Prvi gol u 54. minutu postigao je na efektan način Toni Kros, da bi konačan rezultat postavio Tomas Miler, koji je u igru ušao umesto Marija Mandžukića.

Mogli su Bavarci da slave i ubedljiviju pobedu, propustili su još nekoliko dobrih prilika, Toni Kros je pogodio i stativu, ali i ovako imaju veliku prednost i lepu šansu da za dve nedelje u Minhenu overe plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Treba podsetiti da su Bavarci prošle sezone u istoj ovoj fazi takmičenja izbacili Arsenal. Tada su u Londonu pobedili sa 3:1, a u revanšu u Minhenu izgubili sa 2:0, što im je bilo dovoljno da se plasiraju u četvrtfinale. Kasnije su preko Juventusa, Barselone i Borusije iz Dortmunda stigli do titule prvaka Evrope.

Videćemo kako će biti ove sezone, tek novi meč između Bajerna i Arsenala zakazan je za 11. mart u Minhenu.
 

 

Gol odluke: Dijego Košta matira golmana Abijatija

 

Dijego Košta doneo trijumf Atletiku u Milanu
Fudbaleri Atletika zaokružili su perfektan učinak gostujućih timova u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.
"Jorgandžije" su na San Siru u Milanu pobedili domaćina sa 1:0 golom svog najboljeg igrača Brazilca Dijega Košte u 83. minutu.

 


Tako su sve četiri ekipe, koje su gostovale u utorak i sredu, ostvarile pobede a da nisu primile ni gol:
Mančester Siti - Barselona 0:2
Bajer Leverkuzen - PSŽ 0:4
Arsenal - Bajern 0:2
Milan - Atletiko Madrid 0:1

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online