Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.03.2014.
12:34
mozzartsport.com, Informer A

Slučaj Mateus: Neka ga zove Tužilaštvo, mi ne možemo da ga dobijemo!

U MUP-u i FSS-u kažu da postoji osnova za pokretanje istrage protiv bivšeg trenera Partizana, ali navode da se citati u knjizi ne mogu koristiti kao dokaz.

 

"Afera Mateus“ uzburkala je fudbalsku Srbiju, a mogla bi epilog da dobije na – sudu! Bar tako piše Informer prenoseći izjave odgovornih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Fudbalskom savezu Srbije, koji kažu da u tvrdnjama legendarnog Nemca, da je za vreme njegovog trenerskog mandata u Partizanu vodio nemeštenu utakmicu, postoji osnova za pokretanje istrage.
"Izjava Lotara Mateusa zanimljiva je policiji i svakako je predmet razmišljanja, jer govori o nelegelanim pojavama u fudbalu. Svaka izjava tog tipa može da bude predmet istrage. Da li će Mateus biti pozvan na eventualno saslušanje zbog navedenih stvari pitanje je za sud i državnog tužioca“, smatra general Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije.


Mada je predsednik Tomislav Karadžić samo dan ranije rekao da Fudbalski savez Srbije neće baviti ovim slučajem, na Terazijama ima spremnih da zagrebu ispod površine i istraže šta sve Mateus zna o nedozvoljenim radnjama. Mada, jasno je i komesaru za bezbednost FSS, Milivoju Mirkovu, da će takve tvrdnje biti teško dokazive.
"Teško je nama u FSS da istražimo, pogotovu što je Lotar Mateus za nas nedostupan. Mi kako FSS nemamo mogućnost da pozovemo stranog državljanina da dođe kako bi dao izjavu. Iskreno, mislim da će biti teško dokazivo bilo šta, ali svakako da Tužilaštvo ima osnove da pozove Mateusa na razgovor. FSS će sigurno pokrenuti proces, ali mislim da će u okviru svojih zaduženja i nadležosti biti pomalo ograničen. Želim da uzmem izjave od što više učesnika mečeva koji se pominju kao sporni, mada su neki od aktera sad u inostranstvu. Ne mogu da dođem do Mateusa, koji je glavni svedok. I opet se sve svodi na reakciju Tužilaštva, jer ni izjava u jednoj knjizi nije dokaz. Od Mateusa se mora tražiti svedočenje, da iznese još neke detalje, priča o svemu“, napomenuo je Mirkov.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.03.2014. 16:03
Тештко вама гробари ако се клупко одмота!!!
Četvrtak 13.03.2014. 21:53
Децоооо, јесам ли ти рекао да ће те у пету београдску лигу. хахах
Četvrtak 13.03.2014. 20:19
Dali je istina ili ne nezna se.Jedino sto bih zeleo reci je da Tako nesto,je zaista Sramota da se i takvim Ljigavim stvarima bavimo,zar nam nije dosta sto nas svuda udaraju po Glavi . Jedan TRENER koji ima Kvalitet,kulturu,fudbalsku mudrost,ovako nece izjaviti nesto pa makar i da je istina,radi sebe,i uglednosti Kluba.Ovaj Lodar,u Njemackoj nemoze ni da bude odrzaavac Stadiona (kosenje trave ,obiljezavanje linija,i sl.)Zato njegivi komentari su samo teme za ismijavanje, i sprdacine.Nema nigde aganzman te sda pokusava da se naturi po bilo cemu,o Zenama neide isto,pa onda ajde nesto novo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online