Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.04.2014.
20:30 >> 22:56h
Vestionline A

Bez golova u Madridu: Murinjo "umrtvio" Atletiko

Nije bilo golova na "Vinsente Kalderonu" u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona Atletiko - Čelsi. Žoze Murinjo uspeo je u nameri da "umrtvi" igru domaćina, koji je bezuspešno pokušavao da dođe do gola Švarcera, koji je zamenio povređenog Petra Čeha u 18. minutu.

Dijego (desno) u vazdušnom duelu sa Davidom Luizom

   

Još je u 16. veku Nikolo Makijaveli rekao da "cilj opravdava sredstvo", a upravo tom logikom rukovodio se Žoze Murinjo, strateg Čelsija. "Plavci" su došli u Madrid da odigraju na "nulu" i to su ostvarili.

Čak 26 pokušaja igrača Atletika da ugroze gol gostiju naspram samo pet igrača londonskog tima jasno pokazuje koji tim je hteo da igra fudbal. Nisu "jorgandžije" bile kao "osice" kao u susretu sa Barselonom. I Simeone je taktizirao, nije hteo da reskira, pa će odluka o putniku u Lisabon da bude odlučena na "Stamford Bridžu".

Bila je to utakmice bez šanse, domaći su pokušavali, ali stihijski, dok su gosti povremeno nešto pokušavali, pre svega preko Toresa, koji je igrao protiv kluba u kojem je ponikao.

Čelsi će u revanšu igrati bez Lamparda i Mikela, koji su "požuteli", a pitanje je da li će do tog susreta da se oporave Čeh i Teri, koji su morali pre isteka 90.minuta da napuste teren.

Pročitajte tok utakmice:

90+4. minut - Pokušali su Turan i Kosta, ali nema gola za Atletiko. Utakmica je zavšena 0:0. Odluka na "Stamford Bridžu".
90+2. minut - Atletiko napada, Kosta pravo u Švarcera.
90. minut - Pokušao je David Luiz iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide preko gola.Igraće se još pet minuta.
88. minut - U igru je ušao i David Vilja umesto Raula Garsije. Atletiko napada, ali nema ključa za bravu Čelsija. Šansa za Kostu, ali dobro interveniše Kejhil.
85. minut - Šut Garsije glavom, ali nema gola za Atletiko.
79. minut – Arda Turan ima šansu utakmice za Atletiku. Sjajno je skočio, ali lopta odlazi pored gola. Argentinac Sosa ušao je u igru u ekipi Atletika. Poslednji trzaj Madriđana. Napadaju u talasima.
76. minut - Gabi šutira, ali ništa od vođstva Atletika. Zbog žutih kartona u revanšu nećemo gledati ni Gabija i Obi Mikela.
72. minut – Zbog povede zgloba iz igre je izašao Džon Teri. Umesto kapitena tima iz Londona u igri je Nemac Andre Šurle.
69. minut - Sjajna atmofera na "Vinsente Kalderon" za razliku od poozorišne atmofere kad igraju Real i Barselona. Domaći navijači ne prestaju sa gromoglasnom podrškom.
66. minut - Golman Čelsija Švarcer sve nesigurniji, videćemo da li će "jorgandžije" to uspeti da iskoriste.
64. minut - Prvi žuti karton na meču dobija Frenk Lampard (Čelsi) i on neće igrati u revanšu na "Stamford Bridžu".
63. minut - Inicijativa "jorgandžija".
59. minut - Čelsi napada, Tores šutira, ali lak zadatak za Kurtou. U sledećem  napadu Dijego šutira  sa 25 metara, ali neprecizno. Umesto Dijega ulazi Arda Turan.
55. minut - Prva nesigurnost Švarcera, ali njegovu grešku nije iskoristio Dijego, koji mlako šutira.
53. minut - I u drugom poluvremenu ista meta-isto odstojanje. Atletiko napada, ali jalovo, ne može da pprobije Murinjov "bunker".
50. minut - David Luiz se više od dva minuta "previja od bolova" posle bezazlenog starta Dijega. Navijači Atletiko izviždali foliranta.
48. minut - Pokušao je Frenk Lampard iz daljine da ugrozi gol Atletika, ali je Kurtoa siguran.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+2. minut - Slobodan udarac za Čelsi. David Luiz šutira, ali samo do živog zida.
45. minut - Pokušavaju domaći da stignu do gola, ali jalovi napadi zasad čete Čola Simenea. Četiri minuta nadokande vremena zbog povrede Čeha.
41. minut - Šutirao je Dijego Kosta, domaći traže penal, ali sudija odmahuje rukom. Nema promene rezultata. Atletiko pritiska u finišu čpoluvremena.
38.minut - Drugi korner za Čelsi, ali je sigruran Kurtoa.
35. minut - Dobar pokušaj za Atletiko. Šutirao je Suarez, ali pored gola. Čelsi još nije šutnuo u okvir gola protivnuka, što govori šta je gostima u prvom planu.
30. minut - Pokušaj Raula Garsije za Alletiko, ali njegov udarac glavom je otišao iznad gola. Nema opasnosti po gol Švarcera.
26. minut - Taktička bitka dva trenera. Čini se da je taktika Žozea Murinja totalno otupila igru domaćina. Aletiko oprezan.
20. minut - Šansa za Čelsi, ali je sudija dosudio faul nad golmanom Kurtoom.
18. minut - Čuvar mreže gostiju Petar Čeh je povredio lakat, tako da će iskusni 41-godišnji Mark Švarcer na gol Čelsija. Čeh se povredio usled nespretne intervencije posle jednog kornera. Veliki hendikep za "plavce".
15. minut - Taktika Žozea Murinja je jasna - što više umrtviti igru Madriđana. Povreda Čeha, posle dobre intervencije.
12. minut - Nema uzbuđenja na "Vinsente Kalderonu".
8. minut - Prve varnice na meču. Koškanje Dijega Koste i Džona Terija. Atletiko napada, Čelsi je uspeo da osujeti početni "uragan" Madriđana, koji je u četvrtfinalu razbio Barselonu.
2. minut - Prvi pokušaj na meču za Atletiko. Dijego šutira iz daljine, ali nema opsnosti po Čeha. Inicijativa "jorgandžija" od prvog minuta.
1. minut - Utakmica je počela. Atletiko izvodi početni udarac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online