Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Utorak 08.07.2014.
21:38
Vestionline A

Verovali ili ne: BRAZIL - NEMAČKA 1:7! Silni "panceri" rasplakali "karioke"

Zemlja fudbala je u šoku, u suzama... Nemačka mašina razbila je snove desetine miliona Brazilaca da će na svom ognjištu da se okite titulom. U istorijskom polufinalnom meču SP, Nemačka je u Belo Horizonteu demolirala Brazil 7:1. U nedelju na Marakani u Rio de Žaneiru„"panceri" će se boriti za "zlatnu boginju“ sa boljim iz duela Argentina – Holandija, koji je na programu u sredu od 22 časa u Sao Paulu.

Slavlje "pancera" posle gola Tomasa Milera
 

Kakva lekcija Nemaca. Brazil je na kolenima, u nokdaunu. Ko je čitao izveštaje sa susreta, a da nije gledao utakmicu, mislio je da je ovo bio 1. april. Ipak, nije šala, Nemačka je razbila Brazil i nanela mu najteži poraz u istoriji.

Od gola Tomasa Milera u 11. minutu, mašinerija Joakima Leva gospodarila je terenom u Belo Horizonteu. Šok posle primljenog gola držao je "karioke" do košmarnih šest minuta, kada su Klose, Toni Kros (dva puta) i Kedira, od 23. do 29. minutu četiti puta zatresli mrežu nemoćnog Žulija Sezara. Na stadionu je zavladao muk, brazilski navijači su bili u šoku, u suzama, a na stadionu "Mineiro" čula se samo pesma razdraganih Nemaca.

U drugom poluvremenu, Nemci su samo otaljavali posao. Da i drugih 45 minuta ne budu bez golova u mreži Sezara potrudio se rezervista Širle, koji je u 69. i 79. minutu matirao golmana "karioka", a utešni gol u 90. minutu delo je Oskara.

Osim neverovatne pobede, utakmica će ostati i upamćena po rekordu Miroslava Kloesa. Iskusni napadač je postigao 16. gol na SP i tako postao najefikasniji fudbaler u istoriji šampionata planete.

PROČITAJTE TOK MEČA:

90+2. minut - Kraj muka Brazilaca. Nemačka je u finalu SP.
90. minut - Ozil je promašio stopostotnu šansu. Na drugoj strani GOOOL Oskar za utehu.
85. minut - Brazilci više nemaju snage ni da napadnu Nemce.
79. minut - GOOOOL - Širle dodaje još malo soli na rane Brazilaca.

69. minut - GOOOOL - 6:0 za Nemačku. Strelac Širle, posle asistencije Lama.

67. minut - Brazilci nemoćni, Nemci samo otaljavaju posao.
59. minut - Miler je bio u šansi, ali je Sezar odbio loptu u korner.
54. minut - Paulinjo je bio u šansi, ali Nojer ne da ni utešni gol "kariokama".
53. minut - Opet je Oskar bio u šansi, ali je Nojer nonšalantno odbanio šut igraču Čelsija.
51. minut - Oskar je imao najbolju šansu za Brazil, ali je Nojer odbranio. "Karioke" angažovanije u nastavku, ali utakmice je rešena.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+1. minut - Brazilci ni da priprete Nojeru. Kraj prvog dela meča. Brazilci u suzama, istorijsko prvo poluvreme. Ko se nadao "petardi" u mreži Sezara.
42. minut - Pokušao je Oskar, ali je slabo to bilo.
40. minut - Brazil ne da ne može da dođe do gola Nojera, nego teško i do lopte da se dokopaju "karioke". Žargonski - razvaljivanje Brazila.
38. minut - Ozil šutira iznad gola.
37. minut - Nemci se ne zaustavljaju, hoće joooooš.
32. minut - Kros je imao priliku za 6:0. Šta je sa Brazilcima? Nemci hoće da ponize "karioke" na njihovom terenu.

29. minut - GOOOOL - Kedira za 5:0. Golovi kao na traci. Nemci se sprdaju sa domaćinom. Muk na stadionu, Brazilci ne znaju gde se nalaze. Nemci se poigravaju. Gol kao na trningu.

26. minut - GOOOOL - Kros za 4:0. Demoliran Brazil, šta se događa sa "kariokama"?

24. minut - GOOOOL - Toni Kros za 3:0. Brazil na kolenima. Sjajan šut sa ivice šesnaesterca.

23. minut - GOOOL - Miroslav Klose za 2:0. To je njegov 16. gol na SP i tako je ušao u istoriju kao najbolji strelac na šampionatima planete. Tomas Miler je imao priliku, Sezar je odbranio, ali je na pravom mestu bio iskusni lisac i povisio prednost.

21. minut - Klose se spetljao u dobroj prilici za šut. Nemci dominiraju.
17. minut - Marselo je teatralno pao u šesnaestercu "pancera". Ništa od penala, samo korner. Prve čarke na meču. Brazilci nervozni.
15. minut - Brazilci u šoku posle primeljenog gola. Nemci puni samopouzdanja.

11. minut - Prvi korner za Nemačku. Izvodi Kros. GOOOOL - Tomas Miler za vođstvo "pancera". Miler je kao duh bio sam u šesnaestercu posle kornera. Greška odbrane "karioka". Ovo je peti gol na šampionatu napadača Bajerna. Muk na tribinama.

9. minut - Bučna publika u Beklo Horizonteu negoduje zato što sudija Rodrigez nije pokazaoa žuti karton Mileru zbog povlačenja Marsela. Domaći navijači često skandiraju Nejmaru.
8. minut - Nemci opasno prete, ali Kedirin šut je izblokirao njegov saigrač Kros.
6. minut - Brazilci imaju veći posed lopte u svojim nogama na startu meča.
3. minut - Ofanziva Brazila. Pokušao je Marselo, ali pored gola.
2. minut - Prvi korner za Brazil. Boateng je otklonio opasnost.
1. minut - Utakmice je počela.

SASTAVI

BRAZIL: Sezar, Majkon, Luiz, Dante, Marselo, Gustavo, Fernandinjo (od 46. Paulinjo), Bernard, Oskar, Fred, Hulk (od 46. Ramirez).

NEMAČKA: Nojer, Lam, Boateng, Humels (od 46. Mertesaker), Kevedes, Kedira (od77. Draksler), Švajnštajger, Kros, Ozil, Klose (od 58. Širle), Miler.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.07.2014. 00:06
Žao mi je Brazila, stvarno mi je na momente bilo žao momaka, pomisleći samo o čemu razmišljaju pri 7-0 recimo...Njemcima, šta reći, voljeli ih mi ili ne, na najbolji mogući način predstavljaju ne samo fudbal, već i mentalitet, ozbiljnost, tim i nesebičnost prije ličnog uspjeha i dokazivanja...skromno proslave pobjedu, kao i poraz, ne terete druge. Kakva lekcija.
Utorak 08.07.2014. 22:32
Koljektivna razvaljotka....ne volim pancere, ali mora da se prizna da igraju muski srcano...melju protivnika..kidaju, gaze...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online