Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.07.2014.
23:59 >> 00:14h
mozzartsport.com A

EP: Srbija bez finala posle penala!

Portugalija slavila sa 4:3 u penal seriji, a odlučili promašaji Mijata Gaćinovića i Sergeja Milinkovića-Savića. Srbija se plasirala na SP naredne godine.

Tragičar: Sergej Milinković-Savić je promašio odlučujući penal
 

Omladinska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva za omladince u Mađarskoj, pošto je od nje u polufinalu bila uspešnija reprezentacija Portugalije, koja je slavila u penal seriji i plasirala se u veliko finale, gde je čeka selekcija Nemačke - 4:3 (0:0, 0:0, 0:0).

Lutrija je za razliku od prošlogodišnjeg polufinala ovoga puta osmehnula Portugalcima, koji su od starta meča bili daleko agilniji, dok su se Orlići pre svega opredelili za opasne kontranapade. Ipak, nakon opasnih pokušaja Gajića i Antonova, Portugalci su zaigrali daleko opreznije, pa su iz minuta u minut Paunovićevi puleni sve više dolazili do daha.

Da je Srbija u potpunosti uspostavila kontrolu igre bilo je jasno nakon prvog pokušaja Sergeja Milinković-Savića sa pola terena da savlada Moreiru.

Tokom prvih 45 minuta, ali i u nastavku meča najveća opasnost po gol Rajkovića bio je Maroš Lopeš, koji je u nekoliko navrata vrlo opasno pretio srpskom golu.

U finišu meča proradio je i Mijat Gaćinović, koji je imao nekoliko odličnih prodora, ali je izostala preciznost, baš kao i u penal seriji. U produžecima mnogo više nervoze nego pravih akcija. Tek po neki pokušaj sa obe strane razbijao bi monotoniju, pred veliku dramu koja je usledila nakon okončanja drugog produžetka.

Markuš Lopeš je u prvoj seriji doneo veliku psihološku prednost svom timu, a nakon promašaja Gaćinovića Srbija je konstantno morala da juri rezultat.

Konačno smo uspeli u četvrtoj seriji. Rajković je odbranio udarac Podstavskom, a Jokić izjednačio na 3:3. Ipak, Rodrigeš potom pogađa, a udarac Sergeja Milinković-Savića brani Tijago Sa.

Srbija: Rajković – Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov – Maksimović (Grujić 67), Zdjelar, Gajić (Jokić 77), Milinković-Savić, Gaćinović – Mandić (Ristić 114),

Portugal: Andre (Sa Tijago 90) – Rikuičo, Nunjes, Duarte, Rafa – Podstavski, Ramos (Guzo 106), Lopes – Martins, Silva – Rodriges

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 11:23
Bez obzira !!! Sto "Orlici" nisu imali srece pri izvodjenju penala ja im od sveg srca cestitam. Svaka cast treneru i ekipi za pozrtvovanje i jako dobar timski rad (iako su im nedostajali nosioci igre) BRAVO !!!! Ja sam bio ponosan u drustvu Nemaca koji su odavali priznanje nasoj ekipi i molili boga da dobiju Portugalce u finalu, sto im se nazalost posrecilo. Jos jednom sve cestitke treneru i ekipi, glavu gore pred vama je fantasticna buducnost. SRBIIIJJJJJAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online