Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.04.2010.
22:38
Vestionline A

LŠ: Magični Mesi "izrešetao" Arsenal

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u revanšu četvrtfinala na "Kamp Nou" pobedili Arsenal rezultatom 4:1, a sva četiri pogotka za Katalonce postigao je fantastični Leo Mesi.

Sve golove za Katalonce postigao je fenomenalni Lionel Mesi čime je još jednom potvrdio da je najbolji fudbaler današnjice. Ovim učinkom Argentinac je postao najefikasniji igrač elitnog takmičenja u sezoni i najbolji strelac u klupskoj istoriji od kada Barselona igra u Ligi šampiona. Argentinac je postao i šesti igrač u istoriji Lige šampiona koji je uspeo da postigne četiri gola na jednom susretu. Pre njega, to je pošlo za nogom legendarnom Marku van Bastenu, Simoneu Inzagiju, Rudu van Nistelroju, Andreju Ševčenku i Dadi Prši.

Meč nije dobro počeo po Barsu, jer je Danac Niklas Bendtner u 18. minutu doveo Arsenal u prednost. Sjajnu kontru istrčao je Samir Nasri, pravovremeno je uposlio Bendtnera, koji je iz drugog pokušaja, prethodno ga izblokirao Markez, uspeo da savlada golmana Valdesa za 0:1.

Šok na stadionu trajao je samo tri minuta, pošto je fenomenalni Mesi uspeo da izjednači već u 21. minutu. Silvestre je loše intervenisao ispred svog kaznenog prostora i maltene asistirao Mesiju, koji je "bombom" sa 15-ak metara zakucao loptu u mrežu - 1:1.

Od tog trenutka Barselona je preuzela potpunu kontrolu na meču i do kraja poluvremena praktično rešila pitanje polufinaliste. Igrao se 37. minut kada je Lionel Mesi postigao drugi gol na meču, na sjajnu asistenciju Pedra Rodrigeza. Pet minuta kasnije Mesi je odlično reagovao na dodavanje Keite, izbegao je ofsajd zamku i u duelu sa golmanom Almunijom izašao je kao pobednik, pošto je lobovao čuvara mreže "tobdžija".

U drugom delu meča Barselona je svesno prepustila inicijativu gostima iz Londona, sa željom da iz kontranapada postigne još koji gol. Ipak, Arsenal je u nekoliko navrata stvorio šanse da eventualnim golom vrati neizvesnost u meč, ali Bendtner i Rosicki nisu bili dovoljno precizni. U finišu susreta na asistenciju Danija Alveša Lionel Mesi je uspeo da po četvrti put savlada odbranu Arsenala i tako uđe u istoriju Lige šampiona. Argentincu je ovo bio 28. gol na poslednja 24 susreta, a ukupno 38. u sezoni!

Barselona, inače branilac titule, u polufinalu će se sastati sa milanskim Interom koji je večeras pobedio CSKA u Moskvi sa 1:0. Ova dva kluba su igrala u grupnoj fazi. Barselona je slavila na domaćem terenu 2:0, dok je Milanu bilo 0:0.

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je posle poraza od Barselone da je njegov tim zasluženo poražen od daleko boljeg rivala, a da je Lionel Mesi bez premca najbolji svetski igrač u poslednjih nekoliko godina.

Liga šampiona, četfvrtfinale (revanši):
utorak, 06. april:
CSKA - INTER 0:1 (0:1), (prvi meč 0:1)
(Snajder 6')

BARSELONA - Arsenal 4:1 (3:1), (2:2)
(Mesi 21', 37', 42', 88' - Bendtner 18')

sreda, 07. april:
Bordo - Lion 20,45 (1:3)
Mančester j. - Bajern 20,45 (1:2)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online