Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.08.2014.
13:24
Beta A

Nikolić: Cilj je jasan - plasman u grupnu fazu Lige Evrope

Trener Partizana Marko Nikolić je rekao da je cilj u revanš utakmici baraža za Ligu Evrope protiv azerbejdžanskog Nefčija jasan, a to je plasman u grupnu fazu i ocenio da sve zavisi od njegovih fudbalera.

 Trener Partizana Marko Nikolić
 

"Cilj se zna, to je grupna faza Lige Evrope. Igraćemo protiv kvalitetne ekipe, koja ume da bude veoma neprijatna i voli da koristi sve šanse iz zone šuta. Mi želimo da se bavimo samo sobom. Kakvi mi budemo, takav će biti dan", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Revanš utakmica baraža za Ligu Evrope između Partizana i Nefčija igra se u četvrtak od 18 časova u Bakuu. U prvom meču, prošlog četvrtka u Beogradu, Partizan je pobedio rezultatom 3:2.

"Ninković mora da se izvini"

 

Posle prve utakmice sa Nefčijem mladi igrač Partizana Nikola Ninković je rekao da je deo navijača "dresiran" i da dolazi na stadion da "laje". Ni "hladne glave" nije želeo da povuče tu izjavu, a nije ga bilo u sastavu za prvenstvenu utakmicu sa Donjim Sremom u nedelju.

"Ninković će uputiti izvinjenje navijačima, mora to da uradi. Takve stvari su nedopustive i tu bih završio priču. Biće u sastavu za Nefči", rekao je Nikolić.

Neizvestan je nastup levog beka Vadimira Volokova za koga je Nikolić rekao da je trenirao, ali da se nije dovoljno oporavio od povrede primicača. Nikolić će moći da računa na Danka Lazovića, Nikolu Drinčića, Andriju Živkovića i Danila Pantića, koji su imali manjih ili većih problema sa povredama. Takođe, nijedan igrač nije suspendovan pa će svi konkurisati za prvi tim.

"Nefči ima svoje slabosti o kojima ne bih da pričam pošto se ove konferencije prate, ali ono što me raduje je odlična atmosfera i uspon forme. Dva rezultata nas vode dalje, nerešeno i pobeda, a mi idemo na pobedu. Od decembra do danas smo izgubili samo jednu utakmicu i ja duboko verujem da nećemo izgubiti u Bakuu", rekao je Nikolić.

On je istakao da ne očekuje bitno drugačiju utakmicu od one u Beogradu, a upitan da li će igrati na rezultat i svesno prepustiti protivniku sredinu terena, kao protiv Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Nikolić je rekao da njegova ekipa ništa neće prepustiti Nefčiju.

"Protivniku neće biti ništa prepušteno, a priča o defanzivnom i ofanzivnom pristupu modernom fudbalu je toliko deplasirana da o njoj ne može da se priča. Mi možemo da igramo taktički disciplinovano kao u Bugarskoj, a možemo da igramo kao protiv Nefčija u Beogradu. Znamo njihove nedostatke", rekao je Nikolić.

Partizan je protiv Ludogoreca i Nefčija gubio sa po 2:0, a Nikolić je takav način počinjanja utakmice na domaćem terenu opisao kao "drhtanje" i rekao da ne očekuje da se slično ponovi u Bakuu.

"To se događa kod nas, a sad igramo u gostima. Postojala je ta nervoza da mora da se sve reši u prvih 10-15 minuta, a to uopšte ne mora da bude tako. Utakmice se igraju 90 minuta, nekad se stvari rešavaju u finišu, kada je i slađe, ali svakako smo spremni da odigramo ozbiljnu utakmicu. Mislim da nas je prošla ta nervoza",
rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online