Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 13.09.2014.
16:57 >> 19:37h
Vestionline A

Zvezdina nula u Kruševcu

Protiv Napretka u Kruševcu crveno-beli su odigrali 0:0, uz jedan dosuđen penal za domaćina i jedan nedosuđen za Beograđane duboko u nadokadi vremena. Lalatović isključen, nekoliko prekida utakmice, tuča "delija" i Žandarmerije.

Razočarao u Kruševcu: Nejc Pečnik
 

Beograđani nisu zadržali perfektan skor. Fudbaleri Crvene zvezde nisu primili gol ni u petom kolu Jelen Super lige, ali ga prvi put ove sezone nisu dali. Meč su obeležile tenzije na terenu, kao posledica veoma slabog suđenja arbitra Dejana Santrača.

Jubilarni 40. susret između Zvezde i Napretka pokazao je da tim iz Ljutice Bogdana nema vođu, igrača koji bi nadomestio odlazak Nenada Milijaša. Šampion je imao inicijativu, ali je delovao jalovo i neubedljivo, mada, pitanje je šta bi se desilo da arbitar nije ostao nem u tri navrata, prilokom obaranja Savićevića, Rakića i Jovića u kaznenom prostoru Napretka.

Situacija je kulminirala u 93. minutu, kada je Luka Jović očigledno sapleten sa leđa, a Santrač odmahnuo rukom i postao meta većinskog dela stadiona u Kruševcu, naročito igrača i stručnog štaba Beograđana. Strateg Crvene zvezde nije mogao da se pomiri sa odlukom arbitra, ušao je u verbalni sukob sa navijačima domaćih i ekspresno je isključen.

Sudija je tokom prvog poluvremena dosudio penal za domaćina, koji Trujić nije valorizovao. Crveno-beli će posle ove utakmice dugo negodovati, ali je nepobitna činjenica da je Zvezda u Kruševcu odigrala najgori meč ove sezone. Jedina prava prilika bio je odličan slobodnjak Miloša Bosančića u drugom poluvremenu, kada je odlični vezista pogodio prečku.

Meč je u dva navrata prekidan zbog pristalica gostiju. Najpre zbog sukoba sa Žandarmerijom u prvom, a zatim i zbog bakljade u drugom poluvremenu.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+8. minut - Kraj utakmice. Posle primitivnog ponašanja Nikole Mijailovića, kapiten Zvezde je zaradio drugi žuti karton, pa će propustiti naredni meč.
90+3. minut - Ponovo uzbuđenje pred golom Napretka. Jović je imao kolosalnu priliku, ali je oboren. Ipak, pištaljka se nije čula. Burni protesti igrača i klupe Beograđana. Trener Nenad Lalatović je sasvim opravdano isključen posle verbalnog sukoba sa navijačima domaćih.
90+1. minut - Ponovo slobodnjak za goste. Bosančić je centrirao, Rakić je pao u šesnaestercu, međutim, sudija nije reagovao. Igraće se još osam minuta nadoknade.
88. minut - Slobodan udarac za Zvezdu sa 22 metra. Bosančić je namestio loptu, šutirao i pogodio prečku. Najbolja prilika za goste.
86. minut - Lalatović je bacio sve karte na napad. Đorđe Despotović je zamenio Nejca Pečnika.
80. minut - Ndiaje je povredio butni mišić i napustio je teren, na terenu je Bajić.
77. minut - Prava mala drama pred golom Zvezde posle solo prodora Trujića. Ofanzivac Napretka je driblinzima izbacio iz igre najpre Petkovića, pa Pavićevića, poslao centaršut po zemlji, ali je golman gostiju odneo loptu.
75. minut - Druga promena u redovima Crvene zvezde. Na terenu je Luka Jović umesto Darka Lazovića.
71. minut - Cvetković je "požuteo" zbog povlačenja i obaranja Gavrića, a nedugo potom i njegov saigrač Velker dobija žuti karton zbog prekršaja.
69. minut - Brazilac Tai Velker je ušao u igru umesto Dimitrova.
65. minut - Meč je nastavljen.
61. minut - Dimna zavesa prekrila je teren usled bakljade "delija". Utakmica je zaustavljena dok se ne stvore uslovi za nastavak.
57. minut - Žuti karton za Govedaricu posle starta nad Bosančićem.
55. minut - Debi Miloša Bosančića. Ofanzivni vezista zamenio je Vukana Savićevića. Neposredno pre izmene, Ndiaje je ponovo oboren u kaznenom prostoru posle duela sa Rajkovićem, ali sudija nije reagovao.
50. minut - Slobodan udarac za goste na 25 metara od gola Kruševljana, međutim, Nenad Milijaš je otišao, a Pečnik nije bio na visini zadatka. U nastavku akcije, Gavrić je bio u prilici da ugrozi gol Popovića, međutim, bio je u ofsajdu.
47. minut - Gužva u petercu Napretka posle ubačene lopte sa krila, ipak golman domaćeg tima se snašao i bez panike došao do lopte pre bilo Rakića.
46. minut - Utakmica je nastavljena. Nije bilo promena u sastavima timova.
45+3. minut - Završeno je prvo poluvreme.
43. minut - Igrači Zvezde su opkolili sudiju Santrača tražeći penal posle starta Paunovića nad Savićevićem. Kontakta je definitivno bilo, ali arbitar nije smatrao da je start bio za najstrožu kaznu.
40. minut - Crvena zvezda napada i ima veliku šansu, ali je Cvetković u poslednji čas izbio loptu ispred Gavrića, koji je imao prazan gol pred sobom posle centaršuta Lazovića.
35. minut - Meč je nakratko prekinut zbog ekcesa na južnoj tribini gde su smeštene pristalice Crvene zvezde. Navijači crveno-belih su upali u klinč sa pripadnicima Žandarmerije, ali je sukob brzo završen i meč nastavljen.
30. minut - Oslobodio se Napredak pritiska, ponovo pokušao da preko kontre ugrozi gol rivala, međutim, driblinzi Lazića nisu mu pomogli da zatrese mrežu Rajkovića.

25. minut - Pavićević je skrivio jedanaesterac za Napredak. Iskusni defanzivac uklizao je kako bi izbacio loptu, ali je umesto nje srušio Ndiajea. Trujić je prezeo odgovornost, gađao donji levi ugao gola Beograđana, ali je njegov pokušaj sa "kreča" odbranio mladi Rajković.

24. minut - Domaćin je organiozovao kontru preko Trujića, lopta je došla do Dimitrova koji je lob udarcem zamalo neprecizan.
22. minut - Gavrić je probio po levoj strani, ali je pokušaj centaršuta izblokiran. Prvi korner za Zvezdu, međutim, bez većih uzbuđenja.
14. minut - Prinudna izmena u Napretku. Zbog povrede je izašao Nikola Popović, a u igri je nekadašnji igrač Partizana Predrag Lazić.
12. minut - Zvezda je ponovo orgranizovala odličan napad. Lazović je bio u dobroj poziciji na desnoj strani, ali je odbrana Kruševljana uspela da se odbrani.
10. minut - Odlična prilika za crveno-bele. Gavrić je bio u odličnoj prilici, probao glavom, ali je Popović otklonio opasnost.
7. minut - Prva ozbiljnija gužva u šesnaestercu Napretka posle centaršuta Lazovića. Ipak, bez većih problema za domaće.
3. minut - Početno opipavanje pulsa. Gosti pokušavaju da nametnu ritam, a "delije" su na južnoj tribini napravile bakljadu.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA:

NAPREDAK: Popović, Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević, Dimitrov, Gobeljić, Popović, Govedarica, Trujić, Ndiaje.
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Planić, Pavićević, Mijailović, Petković, Kovačević, Savićević, Pečnik, Gavrić, Lazović, Rakić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online