Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.10.2014.
18:06 >> 22:35h
Vestionline A

Kiks Zvezde: "Zmajevi" odoleli na "Marakani"

Uoči dvonedeljne pauze u prvenstvu i derbija sa Partizanom, Crvena zvezda je još jednom kiksnula. Bod sa najvećeg srpskog stadiona odneo je Voždovac 2:2 (1:2). Strelci za goste bili su Nenad Injac u 6. i Nikola Beljić u 41. minutu, dok su pogotke za crveno-bele postigli Nenad Gavrić u 22. i Nikola Mijailović u 50. minutu.

Strelac na drugoj vezanoj utakmici: Nenad Gavrić
 

Upozorenja iz tabora šampiona da trenutna pozicija "zmajeva" na tabeli ne oslikava kvalitet ekipe, pokazala su se kao ispravna. TIm koji je u prvih šest utakmica tekućeg prvenstva doživeo isto toliko poraza, odoleo je na "Marakani" i uneo nervozu u redove crveno-belih pred večiti derbi na stadionu Partizanom za 14 dana.

Serija mladog golmana Crvene zvezde Predraga Rajkovića od sedam ligaških utakmica bez primljenog gola, odnosno, ukupno 663 minuta, je završena. Saigrači su talentovanog čuvara mreže protiv Voždovca ostavili na vetrometini već u 6. minutu meča, kada je Nenad Injac iskoristio centaršut Stefana Babovića.

Usledila je organizovanija igra domaćih, a inicijativa se napokon isplatila u 22. minutu. Nenad Gavrić je u drugom uzastopnom meču zatresao mrežu rivala, a velike zasluge pripadaju Đorđu Despotovići i Darku Lazoviću, koji su odlično kombinovali.

I taman kada se činilo da je Zvezda krenula u totalnu ofanzivu, usledio je novi šok. Dete kluba iz Ljutice Bogdana Nikola Beljić iskoristio je katastrofalnu grešku Nikole MIjailovića i izbio sam pred Rajkovića. Iskusnom Beljiću nije bilo teško da zatrese mrežu četiri minuta pre odlaska na odmor.

Crveno-beli su posle odmora zaigrali konkretnije i brzo izjednačili. Kapiten Mijailović se, uz dosta sreće, iskupio za grešku kod drugog gola Voždovca i uz pomoć desne stative u 50. minutu matirao Supića za, ispostaviće se, konačan rezultat.

Šampion Srbije bio je u totalnoj ofanzivi u poslednjih pola časa susreta, ali se sve svodilo na sporadične pokušaje i individualne akcije. Ipak, sve je moglo da bude drugačije da je Luka Jović u 95. minutu iskoristio savršen centaršut na prvu stativu.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Luka Jović je imao odličnu priliku posle centaršuta da obezbedi pobedu Zvezdi, ali je pokušaj završio preko gola. Kraj utakmice.
90+3. minut - Korner za Zvezdu. Lazović je izveo udarac iz ugla, posle kojeg je Despotović gađao glavom i pogodio prečku.
89. minut - Odita je iskoristio manjak odbrambenih igrača Zvezde i zadržao loptu, a onda uposlio Škerjanca. Slovenac se namestio na udarac, ali je Lazić reagovao u poslednji čas i izbacio loptu. Igraće se još pet minuta nadoknade.
83. minut - Još jedna izmena u redovima domaćih. Nejc Pečnik je izašao, u igri je Aleksandar Katai.
76. minut - Nenad Gavrić ustupa mesto napadaču Luki Joviću.
74. minut - Savo Pavićević se ubacio u napad, centrirao oštro po zemlji tražeći Despotovića, a lopta je prošla blizu stative.
70. minut - Nekadašnji prvotimac Partizana Obiora Odita ušao je u igru umesto Nenada Injca. Istovremeno, Lazović je imao dobru priliku, ali je njegov šut iskosa sa desne strane bio neprecizan.
69. minut - Kitanovski je oborio Gavrića na oko 25 metara od gola, zaradio karton, a Bosančićev pokušaj završio je preko gola.
66. minut - Gosti na svaki način pokušavaju da opstruiraju igru. Golman Supić je predugo oklevao sa ubacivanjem lopte u polje i dobio je žuti karton.
57. minut - Škerjanc je zaustavljen od strane Mijailovića klasičnom "kragnom", pa su "zmajevi" imali priliku da ugroze gol Rajkovića.

50. minut - GOOOOL!!! 2:2, strelac Nikola Mijailović! Kapiten je rezantnim udarcem sa ruba šesnaesterca poslao loptu od desne stative Supića u mrežu. Odlična asistencija Petkovića.

46. minut - Počeo je drugi deo meča. Nije bilo promena u sastavima ekipa.
45+3. minut - Kraj prvog poluvremena.
45+2. minut - Kitanovski je nepropisno oborio Pečnika na 18 metara od gola Voždovca i dobio žuti karton. Lazović samo do živog zida.

42. minut - GOOOOL!!! 1:2, strelac Nikola Beljić! Voždovac ponovo vodi. Golman Supić je degažirao loptu, Mijailović je slabo reagovao, propustio da je ispuca i omogućio Beljiću da izaže sam ispred Rajkovića i sa 12 metara zatrese mrežu.

38. minut - Situacija na tribinama se popravila. Oko 10.000 ljudi došlo je da pogleda mali gradski derbi.
35. minut - Uzvratio je Voždovac na drugoj strani. Davor Škerjanc je šutirao sa 25 metara, ali je lopta otišla tik iznad prečke.
34. minut - Odmah je usledio i šesti udarac iz ugla, posle koga je nastao karambol u šesnaestercu gostiju, ali je Gavrić bio neprecizan.
32. minut - Peti korner za Zvezdu, za koji je najzaslužniji borbeni Petković. Ipak, nema opasnosti po gol "zmajeva".
28. minut - Domaći su ubacili u petu brzinu. Despotović je poslao loptu u prazan prostor za Pečnika, čiji centaršut je u poslednjem momentu ispred Gavrića osujetio Supić.
24. minut - Mogla je Zvezda odmah do preokreta. Despotović je pokušao glavom sa pet metara, ali je lopta završila preko gola.

23. minut - GOOOOOL!!! 1:1, strelac Nenad Gavrić. Vezista crveno-belih postigao je drugi gol u drugom uzastopnom meču, pošto je ostao usamljen na drugoj stativi posle oštrog centaršuta Darka Lazovića sa desne strane. Prethodno ga je Despotović lepo "izbacio" loptom u prostor.

20. minut - Prva prilika za Crvenu zvezdu. Loptu je posle udarca iz ugla odlićno primirio Nikola Mijailović, ali je šut završio malo iznad prečke.
15. minut - Darko Lazić je sprečio Škerjanca u kontri i zaradio žuti karton.

7. minut - GOOOOL!!! 1:0 za Voždovac, strelac Nenad Injac. Stefan Babović je izveo prekid sa desne strane, lopta je dugo letela, a Injac je sa peterca postavio nogu i matirao mladog Predraga Rajkovića. Ništa od rekorda golmana Zvezde po broju minuta bez primljenog pogotka.

2. minut - Sumorna slika na "Marakani". Na najvećem srpskom stadionu na početku meča prisutno je oko 4.000 gledalaca.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad preko Despotovića po desnoj strani, i prvi korner za Zvezdu nakon kojeg nije bilo opasnosti.

SASTAVI TIMOVA:

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Lazović, Pečnik, Gavrić, Despotović.

VOŽDOVAC: Supić, Kitanovski, Mihajlov, Petrović, Nikolić, Škerjanc, Pavlović, Beljić, Babović, Zlatković, Injac.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.10.2014. 08:26
...ovi iznad Marinkove bare...utepali ove iz rupe....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online