Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 17.10.2014.
11:56
mozzartsport.rs A

Italijani tvrde: Srbija - Albanija se ponavlja, Cani zabrana igranja između šest i 18 meseci!

Prekinuti kvalifikacioni meč za EP između Srbije i Albanije, biće pnovo odigran na neutralnom terenu, prenosi italijanski "Tutosport" pozivajući na izvore iz vrha UEFA.

Kapiten Albanije Lorik Cana udara navijača koji je na zemlji
 

Pozivajući se na izvore u sedištu UEFA "Tutosport" piše da je evropska kuća fudbala najbliža odluci da se meč između Srbije i Albanije ponovi od prvog minuta, a ne od 41, kada je meč prekinut, na neutralnom terenu, bez publike. Torinski dnevnik navodi da će datum odigravanja utakmice biti naknadno određen.

Takođe, Tutosport tvrdi da Lorik Cana, kapiten Albanije i igrač Lacija, rizikuje dugu zabranu igranja, od šest do 18 meseci. Naime, pošto Canino ponašanje na terenu, prilikom prekida meča, nije sankcionisano od strane sudije Atkinsona, ono podleže tzv. televizijskom dokazu. Ako UEFA bude odlučila da ispita Canin slučaj i da ide do kraja, albanski fudbaler rođen na Kosovu i Metohiji podleže pod prekršaj za koji je predviđena vremenska kazna, ne samo zabrane igranja, već i prisustva na stadionima od pola godine do godinu i po dana.

Podsetimo, Caninu poziciju otežava činjenica da on nije bio napadnut od navijača Srbije, tako da se ne radi o samoodbrani nego o njegovom napadu na osobu koja je uletela na stadion. Opravdanje Cane da je branio svog saigrača od fizičke agresije neodgovornog gledaoca, po merilima UEFA, nije oslobađajuće, mada može da bude interpretirano kao olakšavajuća okolnost. Zbog toga su veoma zabrinuti ne samo u Tirani već i u Formelu, pošto bi se zabrana igranja, ukoliko bude izrečena, odnosila i na klupske nastupe Cane u dresu Lacija (podsetimo se Suareza koji zbog ujedanja Kjelinija na Mundijalu nije mogao da igra ni za Barselonu).

O realnoj mogućnosti da Cani bude izrečena kazna zabrane igranja zvaničnih utakmica piše i "Gazeta delo Sport". Milanski dnenvik ističe da i pored toga što je Cana napao navijača koji je neovlašćeno ušao na teren, pravila UEFA predviđaju vremensku diskvalifikaciju za takve gestove fudbalera jer je najstrože zabranjena svaka reakcija igrača koja nije nužna samoodbrana.

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 11:58
Ipak se ne bih radovao unapred . Najbolje je sačekati PRESUDU UEFE .
Petak 17.10.2014. 12:55
prebijanje siptarske gamadi u becu... https://www.youtube.com/watch?v=haQs4I3E_ho&feature=share
Petak 17.10.2014. 14:26
Istina polako ali sigurno izlazi na svetsku scenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online