Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.10.2014.
13:38
Beta A

Partizan: Bilo kakav incident će uticati na odluku UEFA o utakmici reprezentacije

Fudbalski klub Partizan pozvao je navijače koji će doći na predstojeći 147. "večiti" derbi da dokažu da nisu rasisti i huligani i da ne nasedaju na moguće provokacije "treće strane".

FK Partizan apeluje na navijače da pokažu dostojanstvo
 

Partizan je u saopštenju na svom sajtu naveo da će sutrašnji 147. "večiti derbi" (19.00) pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbije i Albanije.

"Nema sumnje da će oči fudbalske Evrope biti uprte u Beograd i da će svaki iole ozbiljniji incident pogoršati sliku o nama i negativno uticati na odluku Evropske fudbalske unije o pomenutoj reprezentativnoj utakmici", navodi se u saopštenju.

Partizan ističe da se u skorijoj prošlosti dešavalo da pojedinci ili male grupe huligana svojim ispadima stvaraju pogrešnu sliku o ostalim srpskim navijačima.

"Dokažimo sutra da nismo rasisti, huligani, varvari, da su uvrede koje ovih dana stižu na naš račun neistinite i pogrešne. Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena", piše u saopštenju.

"Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu. Takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi", ukazuje klub.

Partizan je ocenio da su moguće provokacije "koje će eventualno doći sa neke treće strane" i apelovao na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo i da se posvete bodrednju svog kluba.

"Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima", piše u saopštenju.

Partizan je istakao da se obratio nadležnima za neophodnu pomoć u organizaciji utakmice i da veruje da će policija i druge bezbednosne službe angažovati povećani broj svojih pripadnika i pozvao gledaoce da se pridržavaju uputstva redarske službe i poštuju zakon.

Kapije stadiona u Humskoj otvoriće se u 16.30, a zatvoriće se u 18.30, pola sata pre početka utakmice i posle toga niko neće moći da uđe na tribine.

"Neka sutra na terenu pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi!", poziva Partizan u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 22:29
Pokazi se sada "drzavo", a ne samo na balu pederastije. Ukoliko dozvolite divljanje "navijaca" i time opet dozvolite da nas opet pljuju po svetu, dokazacete time svoju umesanost u siptarsku diverziju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online