Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.11.2014.
17:40 >> 20:11h
Vestionline A

BRUKA: Tužna Zvezda ni sa igračem više nije zatresla mrežu

Čukarički je odoleo. Crvena zvezda nije uspela da valorizuje brojčanu nadmoć na terenu i derbi 12. kola Jelen Super lige sa ekipom sa Banovog Brda reši u svoju korist 0:0. Domaćin je bio bolji rival, pogađao je okvire gola, ali do tri boda nije uspeo da stigne.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde: Đorđe Rakić
 

Šampion Srbije je tako propustio priliku da se trijumfom probije na prvo mesto, barem na 24 sata, pa sa 27 bodova ima bod manje od vodećeg Partizana. Ovo je već drugi remi Crvene zvezde u tri meča na svom stadionu. "Brđani" su odoleli sa desetoricom od 27. minuta, ali je u više navrata ozbiljno pretio domaćinu.

U prvom poluvremenu ispromašivao se Nejc Pečnik, u drugom Đorđe Rakić i krilo Čukaričkog Slavoljub Srnić. Mogla je Zvezda do gola već u 15. minutu kada odličnu akciju Darka Lazovića nije realizovao Nejc Pečnik. Slovenac je glavom prebacio Stevanovića, ali je Ukah sa gol linije sprečio pogodak.

Čukarički je zbog olako zarađena dva žuta kartona rajka Brežančića morao u nastavku da ostane sa desetoricom u polju, ali su se domaći fudbaleri svojski potrudili da se taj podatak ne primeti. Crveno-beli posle famoznog 27. minuta nisu uspeli da nametnu inicijativu, već su pretili na mahove i nekoliko puta ostavljali defanzivnu liniju na vetrometini.

Da je dete kluba iz Ljutice Bogdana bilo malo preciznije gosti su u 79. minutu mogli do pogotka, i to baš u jeku poslednjih napada domaćina. Krilni napadač je bio potpuno zaboravljen, dobio je pravovremen pas i izbio je sam ispred Rajkovića. Lopta je već bila viđena u mreži, ali je mladi čuvar mreže "ispisao" drugačiji scenario.

Već u narednom napadu, na drugoj strani, Đorđe Rakić nanizao je dva čuvara i prošao pored golmana Nemanje Stevanovića, ali nije uspeo da pogodi mrežu iskosa sa desne strane. Neuspeli pokušaj je "zaledio" srca navijača Crvene zvezde, koji su po završetku utakmice zvižducima i "packama" častili miljenike za još jedan razočaravajući rezultat.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Kraj utakmice.
90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade.
82. minut - Kratak prekid zbog strašnog sudara glavama Igora Matića i Luke Jovića. Matiću je stradala arkada, ali će nastaviti meč.
79. minut - Velika prilika na drugoj strani. Rakić je odlično promešao defanzivce gostiju, prevario fintom i čuvara mreže, ali je lopta posle šuta pogodila spoljnu mrežu. Veliki promašaj.
78. minut - Srnić je promašio šansu utakmice. Desnokrilni napadač Čukaričkog iskoristio je kiks odbrane domaćina i izašao sam ispred Rajkovića, koji mu je "skinuo" čist gol.
73. minut - Na terenu je Luka Jović umesto Nejca Pečnika, kao i Mihailo Ristić umesto Aleksandra Kovačevića. Zvezda sa tri špica.

65. minut - Kakav zicer je promašio Đorđe Rakić. Despotović ga je idealno uposlio, Rakić je u trku gađao glavom sa tri metra, a Stevanović je odlično intervenisao.

62. minut - Zvižduci sa zapadne tribine. Navijači nikako nisu zadovoljni igrom Zvezde.
57. minut - Nastavlja Zvezda sa napadima. Pečnik je prošao po levoj strani, Rakić se našao u izglednoj poziciji, ali Slovenac nije centrirao kako je želeo.
55. minut - Katastrofalna greška Bogdana Planića. Defanzivac crveno-belih pokušao je da "kratkom" loptom doda Rajkoviću, koji je u nastavku akcije za delić sekunde bio brži od Stoiljkovića.
52. minut - Žuti karton vezisti crno-belih Igoru Matiću zbog prigovora arbitru.
46. minut - Počeo je drugi deo utakmice. Đorđe Despotović je u igri umesto Aleksandra Kataija.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
43. minut - Od isključenja Brežančića Zvezda nikako da poveže redove. Splasla je inicijativa domaćih.
36. minut - Navijačka žurka iz "Kombank arene", sa evroligaškog duela Zvezde i Olimpijakosa prenela se i na severnu tribinu "Marakane". Na njoj su pored pristalica domaćeg tima, i navijači iz Grčke.
30. minut - Zatresla se i stativa Čukaričkog, ali je signalizirana ofsajd pozicija.
27. minut - Čukarički sa igračem manje. Rajko Brežančić je za nepunih pola sata zaradio drugi žuti karton. Rukom je sa leđa povukao Lazovića.

25. minut - Prečka je sada spasila goste sa Banovog Brda. Bosančić je centrirao iz slobodnjaka, Pečnik je ponovo šutirao glavom a lopta je pogodila okvir gola.

18. minut - Dobra kontra Čukarilkog. Regan je prihvatio loptu, uposlio Srnića, koji izbija sam ispred golmana Rajkovića, gađa donji desni ugao, ali mladi čuvar mreže briljantno reaguje i otklanja opasnost.

15. minut - Odlična prilika za domaćina. Lazović je centrirao, a Pečnik je pokušao glavom sa šest metara iskosa, prevario golmana Stevanovića, ali je defanzivac Ukah izbacio loptu sa gol linije.

7. minut - Dobra šansa za Pečnika, koji je iz odlične pozicije šutirao glavom visoko preko gola. Centrirao je Pavićević, ali Slovenac za sada ostaje bez pogotka ove sezone.
3. minut - Slavoljub Srnić je prvi pripretio nekadašnjem klubu, šutem sa 20 metara.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Pavićević, Lazić, Planić, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Lazović, Pečnik, Katai, Rakić.
ČUKARIČKI: Stevanović, Pjasentin, Ukah, Todorović, Stojković, Brežančić, Matić, Bojić, Regan, S. Srnić, Stojiljković.

POVEZANE VESTI

Subota 08.11.2014. 20:21
ODMAH SUSPENDOVATI SUDIJU . KAKO JE MOGAO DA ODSUDI CELU UTAKMICU A DA NE SVIRA PENAL ZA ZVEZDU ? ISKLJUČENJE JE DEO SCENARIJA ALI TO JE NEDOVOLJNO DAKLE MAJO VUJOVIĆA TREBA SUSPENDOVATI ZBOG NE DOSUĐENOG BAR JEDNOG PENALA ZA ZVEZDU .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online