Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.04.2010.
21:35 >> 00:09h
Vestionline A

Lekić odveo Zvezdu u finale Lav kupa

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Lav kupa Srbije, pošto su u polufinalu pobedili ekipu OFK Beograda rezultatom 1:0 (0:0), a gol odluke postigao je Dejan Lekić u 87. minutu meča.

Veliki uspeh Zvezde, međutim, pomućen je činjenicom da je jedan od navijača prvog finaliste ovogodišnjeg Lav Kupa teško povređen u tuči koja je tokom meča izbila na severnoj tribini "Marakane".

Mučili su se "crveno-belim" čitavim tokom susreta, a treba istaći da su igrači Ratka Dostanića propustili nekoliko velikih prilika za gol. Prvu, možda i najveću u meču, imao je Aleksandar Jevtić već u 8. minutu, kada je na dodavanje Kadua pogodio stativu sa samo tri metra! Međutim, lopta mu je nezgodno odskočila u odsudnom momentu i prešla preko noge. Do poluvremena agresivna Zvezda stvorila je još nekoliko prilika, ali nije uspela da savlada večeras odličnog golmana Bojana Šaranova.

U nastavku susreta još agresivnijom igrom Zvezda je pokušala da što pre dođe do gola, a odlične prilike propustili su Kadu, Savio, Dejan Lekić i opet Jevtić. Posao domaćima bio je olakšan u 65. minutu, kada je Saša Marković isključen zbog drugog žutog kartona, nakon što je igrao rukom. Od tog trenutka viđen je još veći pritisak "crveno-belih", koji je na kraju krunisan golom Dejana Lekića u 87. minutu.

Centaršut Vladimira Bogdanovića u kazneni prostor OFK Beograda, nespretno je odbio loptu Rodić, a na nju je na petercu natrčao Lekić i rutinski savladao Šaranova - 1:0. Gosti, ionako igrački oslabljeni, nisu imali dovoljno vremena ni snage da dođu do izjednačenja.

Pomoćni trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić i šef struke OFK Beograda Dejan Đurđević složili su se da je Zvezda zasluženo pobedila i plasirala se u finale Lav kupa Srbije.

"Ovo je bila veoma teška utakmica u kojoj se pokazalo da Zvezda ume da igra strpljivo i disciplinovano. Na kraju je isplivao naš kvalitet na površinu. Iz svega toga smo uspeli da postignemo vredan gol", rekao je Kristić posle meča.

Sa njim se složio i Dejan Đurđevich, strateg "romantičara".

"Zasluženo su pobedili, nema šta. Mi smo pokušali da se suprotstavimo domaćem timu koji su ipak kvalitetniji od nas u ovom trenutku. Na kraju krajeva, to pokazuju i rezultati", bio je kratak i jasan Đurđević.


U drugom polufinalu, koje je na programu u četvrtak od 18 sati, sastaju se Partizan i Vojvodina u Humskoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online