Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.02.2015.
17:51
P. BAJIĆ - Vesti A

Luković: Hoću još trofeja pre penzije

Više od osam i po godina je prošlo od trenutka kada je Aleksandar Luković napustio "Marakanu" i krenuo put Apeninskog poluostrva. Igrao je u Askoliju i Udinezeu, potom postao član ruskog Zenita i duže vreme bio neostvarena želja Crvene zvezde. Kada god je bio u toku prelazni rok, informacije o njegovom povratku su zauzimale zapaženo mesto u srpskim medijima, ali realizacija je izostajala, sve do ove zime.

Predrag Bajić, Miroslav Jeremić
Povratnik jača bedem ispred Rajkovića: Aleksandar Luković

A, onda je u poslednjim danima 2014. zvanično predstavljen kao povratnik u redove aktuelnog šampiona Srbije, zajedno sa kumom Dušanom Anđelkovićem. To je bio očekivani rasplet, imajući u vidu da su njih dvojica tokom jeseni trenirali sa prvim timom Crvene zvezde. Već na početku zimskih priprema, u Sloveniji, rođeni Kraljevčanin je dobio i kapitensku traku, pa će tako predvoditi saigrače u nameri da se nadoknadi minus od šest bodova u odnosu na Partizan, lidera šampionata Srbije i odbrani tron.

Vesti

- Sve je moguće, pa tako nije nedostižna ni prednost "večitog rivala". Rekao sam i na predstavljanju da sam došao u želji da pomognem mladim igračima i da se odužim klubu koji je od mene napravio igrača, gde sam proveo najlepše godine u karijeri. Imam veliku želju da osvojim još trofeja pre kraja karijere. Naravno, prvo je bitno da se kvalitetno pripremimo. Obezbeđeni su nam maksimalni uslovi i sada je na nama da učinimo sve kako bi spremni dočekali prolećni deo sezone. Za sada je sve u najboljem redu i potrudićemo se da tako i ostane - rekao je Luković, koji se obavezao na vernost do leta 2017. godine.

Predrag Bajić, Miroslav Jeremić
Partizanova prednost nije nedostižna: Aleksandar Luković

Posle tri pobede na slovenačkom primorju, protiv tamošnjih drugoligaša Tolmina (3:0) i Ankarana (3:1), kao i prvoligaša Kopra (1:0), prvi duel u Turskoj su odigrali, takođe, protiv ekipe iz te zemlje - Olimpije, kada su upisali prvi remi (1:1). Do kraja priprema će se sastati sa ruskim i ukrajinskim klubovima, a završnu proveru će imati 14. februara protiv beloruske ekipe BATE Borisov, učesnika grupne faze ovogodišnje Lige šampiona.

Šef ne gubi

Kapiten Luković je sa saigračima dobio slobodno pre podne u četvrtak, a kopačke su obukli članovi stručnog štaba i uprave. Na terenima sportskog centra "Susesi" sa jedne strane su se našli članovi stručnog štaba Dragan Šarac, Goran Negić, doktor Dejan Purić i Nebojša Milošević, a sa druge trener Nenad Lalatović, pomoćnik Vidak Bratić i trener golmana Srđan Maksimović, pojačani v.d. sportskog direktora Blažom Raosavljevićem. Uspešnija je bila ekipa koju je predvodio šef stručnog štaba - 3:2.

Orlandić sedmo pojačanje

Dosadašnji napadač Zete Petar Orlandić u subotu bi trebalo da se priključi novim saigračima u Beleku, posle lekarskih pregleda i potpisivanja ugovora u Beogradu. Na taj način u Crvenoj zvezdi stavljaju tačku na ovaj prelazni rok u kojem su prethodno u redove tog kluba stigli Aleksandar Luković, Dušan Anđelković, Miloš Cvetković, Saša Stojanović, Džošua Parker i Gbolahan Salami.

- Jasno je da nam je potrebno vremena da se uigramo jer opet je promenjeno dosta igrača tokom ove zime. Meni i Anđelkoviću je lakše jer smo već mesecima na "Marakani", trenirali smo sa ekipom, pa sa te strane neće biti problema. Uveren sam da će tako biti i sa drugim pojačanjima i da ćemo biti bolji u odnosu na jesenji deo sezone - zaključio je Luković, koji je sa crveno-belima osvojio duplu krunu u sezoni 2005/06.

Terzić: Nadam se da će UEFA ceniti naš trud

Beta/AP/B.B./DS
Optimizam: Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić od srede je u Beleku, gde je govorio i o aktuelnoj finansijskoj situaciji u klubu, odnosno pokušajima da se do sredine februara reše problemi vezani za registraciju zimskih pojačanja.

- U celosti je isplaćen Gžegož Bronovicki, do kraja nedelje ćemo isplatiti Asante Kotoko u iznosu od 240.000 evra, a pored toga imamo još 422.000 evra duga koje moramo da regulišemo kako bismo skinuli suspenziju od strane FSS. Nadam se da ćemo u propisanim rokovima ispuniti sve svoje obaveze. O evropskoj licenci ćemo govoriti otom - potom. Do 31. marta, kada očekujemo novi UEFA monitoring, nadamo se da ćemo u velikom delu rešiti probleme i da će UEFA znati da ceni taj trud koji smo učinili rešavajući mnoge nagomilane finansijske probleme koji datiraju pet - šest godina unazad - rekao je Terzić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online