Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.03.2015.
13:39
Tanjug A

Čorbu zapržili Albanci, kajmak pokupili Danci

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da su njegovi izabranici teško podneli neuspeh na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali i da imaju veliki motiv da se se vrate u trku za plasman.

Tanjug
Igrači imaju veliki motiv: Radovan Ćurčić

- Igrači su teško podneli poraz od Danske, koji je bio posledica posle utakmice sa Albanijom. Imaju veliku želju da naprave rezultat, a pitanje motiva se ne postavlja. Pre njima je veliko dokazivanje i verujem da će biti onakvi kako se očekuje od njih - rekao je Ćurčić.

Ćurčić je istakao da protekla četiri meseca iskoristio za praćenje forme reprezentativaca, ali i razgovore sa njima.

- Pratili smo i analizirali igrače, ali i Portugaliju kako bismo sproveli u delo ono što smo zamislili. Portugalija je nosilac grupe, ima pet bodova više i smatra da joj je utakmica protiv nas presudna za plasman na EP. Respektujemo ih i očekuje nas vruća atmosfera.

On je naglasio da je osnovni cilj da ekipa podigne igru na viši nivo.

- Videćemo da li će to biti dovoljno da ostvarimo povoljan rezultat u Portugaliji - jasan je Ćurčić.

Prema njegovim rečima debitanti Petar Škuletić i Filip Kostić su svojim igrama u klubovima zasluženo dobili poziv.

- Kuzmanović je otpao sa spiska jer je polomio ruku i moraće da pauzira oko četiri nedelje.

Utakmica I grupe kvalifikacija za EP između Portugalije i Srbije igra se 29. marta u Lisabonu od 20.45.

Imamo određenih problema i sa Matićem, pošto je poslednje tri utakmice u Čelsiju igrao pod blokadom. Verujem da će biti spreman za Lisabon.

Posle pauze u nacionalni tim vratio se vezista Rome Adem Ljajić.

- On pozitivno razmišlja i nema nikakav problem, što sam uvideo u razgovoru s njim u decembru. Nema ništa sporno i nisam želeo da se vraćamo na stare stvari. Ima veliku želju da igra i verujem da će pokazivati igre kao u Romi.

Bane (možda) štoper

Ćurčić je naveo da je blizu odluke da u Lisabonu na poziciji štopera zaigra Branislav Ivanović.

- Ozbiljno razmišljam o tome, može i na tom mestu da pravi razliku, što je pokazao u Grčkoj. Videćemo još, na poziciji desnog beka imamo dva igrača koji standardno dobro igraju.

Ćurčić je rekao da najbolji igrač sveta Portugalac Kristijano Ronaldo neće imati striktnu markaciju.

- To može biti veoma opasno i pogubno. Grupno ćemo ga braniti, potrudićemo se da neutrališemo sve njegove kvalitete. Pored njega ima dosta dobrih igrača kao što su Dani, Nani, Kvarežma. Jeste Ronaldo glavna zvezda, ali moramo i ostalima da se bavimo - zaključio je Ćurčih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online