Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.05.2015.
08:58
Tanjug A

LŠ: Hoće li "dama" očarati Ronalda?

Borba za titulu šampiona Evrope ulazi u foto-finiš, a ko će u finale u Berlinu moglo bi da bude mnogo jasnije posle prve polufinalne utakmice između Juventusa i Real Madrida.

Reuters
Najjači adut Madriđana: Kristijano Ronaldo

Sa jedne strane četvorostruki uzastopni šampion Italije, koji se posle 12 godina vratio među najbolje, a sa druge najtrofejniji evropski tim i branilac titule Real Madrid.

Andrea Pirlo ili Kristijano Ronaldo, Đanluiđi Bufon ili Iker Kasiljas, Masimilijano Alegri ili Karlo Anćeloti?

- Real je jedan od najboljih klubova sveta, ali verujem da mozemo sa njimja da igramo egal. Mislim da su šanse 50:50 i da se ništa neće znati do poslednjeg minuta revanša - izjavio je za "Gazeta delo sport" Juventusov veteran Andrea Pirlo.

Dvostruki osvajač elitnog takmičenja, oba puta sa Milanom i oba puta sa Karlom Anćelotijem na klupi otkrio je i da je leta 2006. godine malo nedostajalo da pređe u Real.

- Došao sam sa Mundijala kao prvak sveta, Italiju je tresao "Kalčopoli" i stigao je poziv Fabija Kapela. Na sreću, ostao sam u Milanu i već sledeće sezone osvojio Ligu šampiona. Sanjam ovaj trofej i sa Juventusom, pa onda mogu u penziju - poručio je Pirlo.

Reuters
Najiskusniji u redovima Juventusa: Andrea Pirlo

"Stara dama" je drugu i poslednju titulu osvojila 1996, potom je vezala tri poraza u finalima, uključujući i onaj iz 1998. godine u Amsterdamu, kada je Predrag Mijatović doneo trofej "kraljevićima". Revanširali su se u polufinalu 2003, pobedom protiv "Galaktikosa", ali su ih u finalu zaustavili "roso neri", na klupi sa Anćelotijem.

- Juve u Seriji A demonstrira silu, ove godine je napravili iskorak u Evropi i očekuje nas težak posao. Kad ste među četiri najbolja tima na kontinentu i ne može da bude lako - diplomatski je izjavio Anćeloti, koji jedino kao trener Juventusa, uprkos sjajnom timu koji je imao (ZIdan, Del Pjero, Inzagi...) nije ništa osvojio.

Veliki adut Reala, naravno, biće Kristijano Ronaldo, silno motivisan posle het-trika u Sevilji, dok se navijači Juventusa nadaju da bi Realovo dete Alvaro Morata, koji je prošle godine doprineo preokretu u finalu protiv Atletika, mogao da bude čovek odluke.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Juventusa i Reala igra se u Torinu u utorak od 20.45 sati.

U drugom polufinalu, u sredu, sastaju se Barselona i Bajern.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online