Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.05.2015.
20:57
telegraf.rs A

Stranci izabrali Bogdanova među 7 navijačkih legendi!

Jedan srpski huligan našao u centru pažnje stranih medija, tačnije jednog medija koji je odlučio da napravi listu od sedam navijača sa fudbalskih mečeva koje prepoznaje ceo svet.

Reuters
Najpoznatiji srpski huligan: Ivan Bogdanov

Naravno, reč je o čoveku koji nije samo glavna tema kada se pomenu izgrednici na tribinama samo u Srbiji, već služu i kao jedan od primera huliganstva bilo gde u svetu, a u pitanju je Ivan Bogdanov. Ovaj navijač Crvene zvezde, koga je svetska javnost upoznala kao čoveka koji je izazvao incidente u Đenovi, jedini je na ovoj listi koji nije istaknut po dobrim stvarima, već samo negativnim.

Evo i šta su o njemu napisali strani novinari.

- Da, slažemo se sa time da nije pravi model navijača na svetu, ali na ovoj listi se našao zbog skroz pogrešnih razloga i slave koju je stekao prethodnih godina.

Za one koji nisu čuli za njega, reč je o Ivanu Bogdanovu koji je najpoznatiji huligan na svetu. Sa dosijeom za izazivanje nasilja i problema na tribinama u svojoj zemlji Srbiji, ali i dalje, Bogdanov je jedan od vođa grupe navijača Crvene zvezde pod imenom "Ultras bojs". Takođe je deo desno orijentisanog nacionalističke pokreta "1389" koja ne voli Albance.

Kvalifikaciona utakmica za EURO 2012. godine između Italije i Srbije u Đenovi je prekinuta zbog incidenta koji su napravili srpski navijači ubacivanjem baklji na teren i gađanjem italijansih fanova. Jedan o lidera među srpskim huliganima bio je Ivan Bogdanov koji je sedeo na šipki i sekao žicu kleštima. Zapalio je albansku zastavu, salutirao fašističkim pozdravom i vodio nerede zbog čega je uhapšen i osuđen na trogodišnju kaznu zatvora.

Evo i pomenute liste:

1. Manolo - Legendarni navijač španske reprezentacije u bilo kom sportu koji je nezaobilazan na tribinama zajedno sa svojim bubnjem i koji predvodi bodrenje bilo kog tima “crvene furije”.

2. Klemen iz Antiba - Čovek koga u Francuskoj nazivaju navijačem broj 1 njihove reprezentacije i koji se na svakoj utakmici koju igraju “trikolori” pojavljuje na tribinama u društvu svog petla Baltazara koji predstavlja simbol grba Fudbalskog saveza Francuske.

3. El Kole - navijač kolumbijske reprezentacija Gustavo Ljanos koji je sastavni dekor na tribinama kada god igraju “kafeterosi” i obučen je uglavnom kao kondor, životinaja koja je zaštitni znak njegove zemlje.

4. Kauboj sa Mundijala - To je onaj čuveni dekica iz Brazila koji je pratio svoju reprezentaciju za vreme Svetskog prvenstva u njegovoj zemlji držeći u ruci repliku pehara svetskog prvaka, a čija je fotografija u suzama obišla svet nakon što su Skolarijevi izabranici doživeli debakl protiv Nemačke u polufinalu.

5. Kaled Hurija - Za njega verovatno niste čuli, ali ovaj čovek već 40 godina ne propušta nijednu utakmicu Ujedninjenih Arapskih Emirata, a uvek ga možete prepoznati po navijačkim obeležjima u bojama svoje zemlje i neizostavnom megafonu koji drži u ruci.

6. Narandžasti general - I njega smo upoznali za vreme Mundijala u Brazilu, a mediji širom zamljine kugle su pisali o njemu nakon što mu je Robin van Persi posle meča za treće mesto predao bronzanu medalju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online