Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.05.2015.
20:22
Vestionline A

Pirova pobeda Bajerna - Barsa u finalu LŠ!

Uspeo je Bajern da savlada Barselonu u revanš meču polufinala Lige šampiona, ali je, ruku na srce, bio daleko od senzacije i plasmana u finale.

Reuters
Munja: Lionel Mesi začetnik obe akcije iz kojih je Barsa pozala golove

Bajern Minhen - Barselona 3:2 (1:2).

Južnoamerička škola fudbala izašla je na videlo onda kada je to bilo najpotrebnije i za manje od deset minuta otklonila sumnju (ako je uopšte postojala) o putniku za Berlin, gde će 6. juna u pehar elitnog kontinentalnog takmičenja biti urezano ime još jednog kluba.

Kojeg, videćemo...

Gol nade na samom startu duela (6. minut) postigao je Medi Benatija. Štoper minhnenskog giganta neopaženo je umakao igračima Barse i prilično lako doneo uvodnu prednost. 

Euforija koja je vladala na "Alijanc Areni" veoma brzo je splasla, pošto je trio Mesi - Suarez - Nejmar "milioniti" put dokazao zašto važi za najubojitiju ofanzivnu liniju na svetu.

Golovima Nejmara u 15. i 29. minutu, odnosno nesebičnim asistencijama Suareza i plejmejkerskim sposobnostima Mesija, Katalonci su rešili da stave tačku na ovaj dvoboj.

Možda i nezasluženim vođstvom gosti su otišli na veliki odmor, ali su izabranici Pepa Gvardiole rešili da utorak veče "poklone" armiji navijača koja je došla da im pruži podršku uprkos (realno) nedsotižnom zaostatku sa "Kamp Noua".

U tome su i uspeli!

Barselona je rešila da sačuva tri gola iz Španije, Bavarci da pobede. Sa par odličnih finti Robert Levandovski je izbacio maskerana iz ravnoteže i praktično neometano uputio udarac... Čuvar mreže gostiju ponovo je bio nemoćan. Želeli su još, dobili su još!

Galeriju sa utakmice pogledajte OVDE

u 74. minutu konačnih 3:2 postavio je Tomas Miler. Lopta se srećno odbila do Bastijana Švajnštajgera, on je klupskom i reprezentativnom kolegi nesebično ostavlja na ivici šesnaesterca, a ovaj rutinskim udarcem još jednom tera Ter Štegena da sa loptom izlazi iz sopstvenog gola.

Navijači su gromoglasnim aplauzom pozdravili aktere utakmice. Publika je imala šta vidi. Bolji je, ipak, otišao u finale.

Ovako izgleda najvažnija sporedna stvar na svetu.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Kraj utakmice. Barsa je u finalu!
90+2. minut - Sjajna šansa za Barsu. Nejmar je (poput Suareza) nesebično poslao loptu do Mesija, ali se Argentinac nije nadao dodavanju.
90+1. minut - Odlična prilika za Levandovskog da poveća prednost. U poslednjem trenutku loptu u korner šaljeMaskerano.
90. minut - Tri minuta sudijske nadoknade.
89. minut - "Žurka" na tribinama u Minhenu. Navijači očigledno zadovoljni izdanjem svojih miljenika. Naravno, ne i rezultatom. Ali, šta je - tu je.
80. minut - Bajern svim raspoloživim snagama pokušava da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali mu to nikako ne polazi za rukom.
74. minut - GOOOOOL! Lopta se srećno odbila do Švajnštajgera, koji Mileru ostavlja "zicer" na ivici šesnaesterca, a ovaj bez mnogo problema donosi novo vođstvo Bajernu.
71. minut - Iz igre izlazi Rakitić, u igri je Matije.
70. minut - Lopta uglavnom u posedu Bajerna, Barsa kada god dođe do lopte pokušava što duže da je zadrži u svojim nogama.
63. minut - Nova prilika za Bajern. Posle gužve u kaznenom prostoru do lopte je stigao Miler. Njegov udarac iz okreta prolazi veoma blizu stative.
59. minut - GOOOOOL! Bajern potpuno zasluženo stiže do izjednačenja. Levandovski je sa par finti izbacio Maskerana i onda lako savladao nemoćnog Ter Štegena.
52. minut - Sa nešto manje volje oba tima su ušla u drugi deo igre. Jasno je da je Barsa prvi finalista Lige šampiona, ali bi navijači sigurno želeli da vide bar deo onoga iz prvog poluvremena.
46. minut - Drugo poluvreme je počelo. Luis Enrike odlučio je da izmeni asistenta kod oba gola Luisa Suareza. Na terenu je Pedro.
45+2. minut - Kraj fenomenalnog prvog poluvremena.
45. minut - Alonso je sa oko 35 metara ubacio loptu u kazneni prostor, najviši u skoku ponovo je bio Benatija. Njegov udarac glavom odlazi pored gola.
40. minut - Levandovskiiiii... Nema gola! Neverovatna scena ispred gola Barselone. Alkantara je preterao sa driblanjem, a lopta sasvim slučajno došla do napadača Bajerna koji "probija" ruke ter Štegenu. Lopta je bila na liniji, ali nije prešla celim obimom.
37. minut - Ponovo nekoliko "mrtvih" minuta na "Alijanc Areni" koji idu u korist Mesiju i ddruštvu...

29. minut - GOOOOOL! Ponovo nesebični Suarez i ponovo strelac Nejmar. Učestali napadi sa mnogo igrača obili su se o glavu bavarskom timu. Urugvajac je ostao potpuno sam - kardinalna greška! Učesnik finala Lige šampiona mogao se naslućivati odmah posle duela na "Kamp Nou", ali sada dileme nema.

28. minut - Prilika ispred gola Bajerna. Nejmar do Mesija koji iz prve pogađa pravo u Nojera
27. minut - Uzbuđenje posle dužeg vremena. Miler je uposlio Levandovskoj, a Poljak spoljnim delom kopačke slabo šutira ka golu katalonskog tima.
25. minut - Posle više od polovine igre u prvom poluvremenu tempo utakmice usporio.
19. minut - Lam je uputio centaršut, a nešto slabiji udarac Milera na jedvite jade brani golman Katalonaca.

15. minut - GOOOOOL! Akcija Barse iz udžbenika. Mesi je maestralno proigrao Suareza koji izlazi u situaciju "jedan na jedan" sa Nojerom, ali nesebično dodaje do Nejmara. Brazilac na prazan gol izjednačuje.

Barsa je primila prvi gol posle 645 minuta u svim takmičenjima!

7. minut - GOOOOOL! Benatija je ostao sam posle kornera koji je izveo Alonso i glavom prilično lako savladao Ter Štegena.

6. minut - Furiozna kontra Bajerna, Miler je dodao do Alkantare. Odlično uklizavanje Pikea.
5. minut - Fantastično dodavanje Alveša za Rakitića, čiji udarac brani Nojer.
1. minut - Utakmica u Minhenu je počela.
"Alijanc Arena" je krcata, 71.137 gledalac je na stadionu, a najjeftinija karta koštala je 110 evra!

Sastavi timova:

Bajern Minhen: Nojer, Benatija, Martinez, Boateng, Rafinja, Lam, Alonso, Švajnštajger, Gece, Miler, Levandovski.

Barselona: Ter Štegen, Alves, Pike, Maskerano, Alba, Rakitić, Buskets, Inijesta, Mesi, Suarez, Nejmar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online