Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.06.2015.
08:55
Vestionline A

Pao Mali, na redu veliki - Brazil!

Da nam je neko pričao, ne bismo mu verovali. Onaj ko čita verovatno će sa dozom sumnje uzeti u obzir rečenicu koja sledi. Srbija je u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu!

Tanjug/AP
"Orlići" sa navijačima na Novom Zelandu proslavljaju plasman u finale Svetskog prvenstva

Zato što se ovi momci ne zadovoljavaju malim.

Posle 120 minuta, Srbija - Mali 2:1 (1:1, 1:1)!

"Orlići"  će u subotu rano ujutru (7.00) za titulu Svetskog prvaka igrati protiv Brazila, koji je deklasirao Senegal - 5:0 (1:0).

Našu reprezentaciju u finale je odveo gol rezerviste Ivana Šaponjića u 101. minutu. Centrirao je strelac vodećeg pogotka Andrija Živković, a visokim skokom asistirao Miloš Veljković.

Prvi je mrežu tresao gore pomenuti Živković već u četvrtom minutu. Na odlično dodavanje Nemanje Maksimovića, čiji je pas samo "potkačio" Kulibali, ofanzivni vezista je izašao "jedan na jedan" i bez problema savladao Dijaru.

Bili smo bolji u prvih pola sata igre. Rival je napadao, ali nije NIJEDAN šut uputio ka golu Predraga Rajkovića!

Sergej Milinković-Savić i Staniša Mandić propustili su prilike da u 13, odnosno 21. minutu udvostruče prednost i uvedu nastavak meča u mirniji tok.

Kažnjeni smo NAJSKUPLJE!

U 39. minutu Kone je sa 25 metara odlično i snažno šutirao, Rajković je bio markiran, nije video loptu dok nije bila blizu... Bilo je kasno (1:1).

Od tog trenutka afrički predstavnik bio je bolji rival, odlučniji, fizički spremniji, mada treba uzeti u obzir da su naši momci odigrali (pre ovoga) dva produžetla...Pobedio - HRABRIJI!

Deco, hvala vam! Vidimo se u finalu...

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE:

120+3. minut - KRAAAAAAAAAAAAJ!!!!!!! Srbija je u finalu SP!
120+2. minut - Šta sada rade "orlići"?!?!?! Identičnu šansu sada promašuje Šaponjić.
120+1. minut - Tri minuta sudijske nadoknade.
120. minut - Prečkaaa!!! Neverovatno šta je promašio Živković. Šaponjić je uradio ogroman posao, dodao do klupskog kolegu, a ovaj iz srca kaznenog pogađa okvir gola.
117. minut - Igrač više dao je "orlićima" dosta samopouzdanja. Pomerili smo poslednju liniju ka protivničkoj polovini, napadamo... Milinković-Savić izlazi iz igre, Vukašin Jovanović u igri.
112. minut - Mali ostaje sa 10 igrača. Drugi žuti i automatski crveni karton Koneu. Kulibali i Dijara (golman) zbog žušstrog protesta dobijaju po žuti karton.
111. minut - Najbolja prilika za Mali. Traore pada u kaznenom prostoru, ali argentinski arbitar odmahuje rukom.
109. minut - Šansaaaa, jao! Živković igra odlično, sada je po visu centrirao ka Šaponjioću, od svega - samo korner.
106. minut - Počeo je drugi produžetak. Kone se poigravao, ali mu je loptu uzeo Živković. Uputio je dodavanje u peterac, ali niko nije uspeo da je "spakuje" u mrežu.
105. minut - Prvi produžetak je završen. Ajde momci, još malo!

101. minut - GOOOOOL!!! Živković je ubacio loptu iz kornera, najbolji u skoku bio je Veljković koji maestralno dodaje do Šaponjića. Ofanzivac Partizana sa pet metara zakucava loptu u mrežu!

97. minut - Bez ozbiljnijih prilika na obe strane...
91. minut - Počeo je prvi produžetak.
90+3. minut - Kraj meča - PRODUŽECI!
89. minut - Propuštena prilika da se ugrozi gol Malija. Gajić je centrirao, preblizu gola.
88. minut - Posle novog prekršaja Traore direktno šutira sa 30 metara. Bez opasnosti po naš gol... 
83. minut - Kone je iz "ćoška" šesnaesterca pokušao direktno da šutne, ali lopta odlazi nebu pod oblake.
81. minut - Srećaaa, Rajković na vreme istrčava i "seče" ozbiljnu šansu.
76. minut - Milinković-Savić je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac glavom poslao daleko pored gola. Nova propuštena prilika.
75. minut - Milošević je na travi, iz igre je izašao Mandić.
70. minut - Au, kakva prilika za "orliće"! Gajić je sa 25 metara "opalio" iz sve snage, ali je sreća pogledala mali - PREČKA!!! 
68. minut - Bravo, Rajkoviću! Sjajna akcija Malija, sam ispred našeg gola izlazi Dubmbija, ali je čuvar mreže Srbije sjajno odbranio.
65. minut - Ritam utakmice znatno je opao u odnosu na prethodni deo meča.
60. minut - Prva izmena u našem sastavu. Ulazi Šaponjić, izlazi Gaćinović.
54. minut - Identična situacija ispred kaznenog prostora Srbije. Traore se lako "šunja" i licem okrenut golu predstavlja sve veću opasnost i brigu za Veljka Paunovića.
50. minut - Prekršaj "orlića" u zoni šuta. Bilo je blizu prečke, ali je Rajković dobro procenio da nema opasnosti po gol.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme, odmah velika šansa za Srbiju. Gaćinović je loše šutirao, iako je na desnoj strani imao usamljenog Mandića. Šteta...
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena!
42. minut - Uh, kakva odbrana Rajkovića. Dobili su reprezentativci Malija na samopouzdanju i u završnoj fazi prvog poluvremena igraju bolje. 

39. minut - GOOOOOL!!! Kone sa 25 metara trese mrežu Srbije, iako ona nije bila ugrožena (bar što se šuteva tiče) do 35. minuta. Kazna je usledila za promašaj "orlića" u prethodnom napadu sa pet metara.

35. minut - Traore 10 minuta pre kraja prvog poluvremena upućuje prvi udarac golu Srbije. Oštro, po zemlji, ali ni blizu gola...
31. minut - Sve više dešavanja ispred gola "orlića". Ponovo je lopta proletala kroz peterac, ali je izboksovao Rajković.
25. minut - Opasnost ispred našeg gola. Na centaršut je natrčao golman Rajković, ali je zakačio loptu tek toliko da, uz pomoć saigrača, otkloni opasnost.
21. minut - I druga velika prilika za izabranike Veljka Paunovića. Na ubačenu loptu Milinković-Savića stigao je Mandić koji sa pet metara traljavo šalje loptu u gol aut.
16. minut - Nisu ni preprezentativci Malija bezopasni. Kada krenu u polukontru ili kontru deluju prilično opasno, samo im je u dva-tri navrata na ovom meču nedostajao završni udarac.

13. minut - Jaoooj, kakva šansa za "orliće"! Majiga je napravio veliku grešku, do lopte je u kaznenom prostoru stigao Mandić, dodao je do Milinković-Savića čiji udarac sa 15-ak metara sa gol linije skida Kulibali.

4. minut - GOOOOOL!!! Visoka odbrana od samog početka utakmice Maliju se isplatila u prvom napadu "orlova" kada se Andrija Živković našao u ofsajdu. U sledećem, nešto ozbiljnijem, obila im se o glavu. Maestralan pas uputio je Maksimović, lopta je zakačila Kubalija i stigla do Živkovića koji u situaciji "jedan na jedan", bez problema, donosi "orlićima" uvodno vođstvo.

1. minut - Utakmica je počela.

Srećno, nacija je uz vas!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online