Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.07.2015.
11:13
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Zvezda sledi "velikog vođu"

Reče onomad naš premijer Aleksandar Vučić da bismo svi trebalo odmore da provedemo u Srbiji i da tako doprinesemo razvitku srpskog turizma i Srbije. Ovu utopističko-demagoško-kvazipatriotsku mantru odlučili su da sprovedu u delo fudbaleri Zvezde. Zašto bi igrali u Evropi, "lomatali" se van granica Srbije, kad je u našoj lepoj majčici Srbiji najlepše.

Tanjug
Matiran: Predraga Rajkovića savladao je Žerar Gou

Porazom u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope od Kairata 2:0, crveno-beli su najverovatnije ispali (ako se neko čudo, ko je rekao "Beograd na vodi", ne ostvari) već u periodu kada ozbiljne ekipe u ozbiljnim ligama još nisu ni počele pripreme ili, ako vam se više sviđa, kad mnogo razmišljaju o kupaćim gaćama, kremama za sunčanje, ležaljkama... Četa Miodraga Božovića već na startu sezone pokazala je svu nemoć. Kazahstanski Kairat izgledao je kao Barselona za crveno-bele, a onaj napadač Gou kao Mesi ili Ronaldo pored skamenjenih fudbalera srpskog vicešampiona. Sada će mnogi na "Marakani" da se vade na isključenje Pavićevića još na "zagrevanju".

Uželele su se "delije" evropskog fudbala, nije ga bilo skoro dve godine, a ono što su videli na premijeri, dovoljno je verovatno da kažu upravi - "Džaba ste krečili". Mučio se nekako "trust mozgova" u upravi nekadašnjeg evrospkog giganta kako da vrati silne milione ne bi li Zvezda opet igrala Evropu. Uleteo je "Gasprom" da da veštačko disanje "mrtvacu", vraćen je deo dugova, a crveno-beli su dobili licencu za evro takmičenja. Na tome treba čestitati upravi Zvezde.

Doveden je renomirani stručnjak, plus veliki zvezdaš, kupljeni su neki anonimusi, tipa Vered, Vijera, onaj Maminjov Ibanjez i njegovi menadžeri danima "vuku za nos" čelnike Zvezde, koji u nekadašnjoj rezervi zagrebačkog Dinama vide spas. A spasa nema sve dok se klub ne postavi na zdrave noge, a ne na ćopave! Šta će Zvezdi Evropa, koja se završava s početkom leta (nekada je neuspeh bio kad se ne prezimi). Umesto da Zvezda sama sebi stavi katanac na Evropu bar na pet godina, kako bi se klub stabilizovao, dovode se nepoznati igrači, sve pod plaštom borbe sa Partizanom za bezvrednu titulu šampiona Srbije. Sada će verovatno da se prave novi alibiji: "Teške su noge posle priprema", "U provom planu nam je domaće prvenstvo"...

Zvezdaši tuguju, Partizanovci likuju, ali... uskoro će i crno-beli na evrospku scenu. Videvši "pojačanja" koji je doveo srpski šampion, koje niko drugi nije hteo, uz klimave starosedeoce, a znajući ko sedi u upravi Partizana, možda se i Milinkovićevi puleni spremaju da slede mantru "velikog vođe". Zato, letujte (igrajte) u Srbiji - za bolje niste.

Ako je klupski fudbal dno dna, setite se da idu lepši dani, slede šampionati za vatepoliste i košarkaše, a tu smo već velesila. A srpski fudbal - Paunovi omladinci bili su samo "incident".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online