Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.08.2015.
13:11
Tanjug A

"Orlići" imaju novog trenera: Paunovim stopama

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da će učiniti sve da nacionalni tim nastavi sa dobrim igrama u tom uzrastu.

fss.rs
Podigli Srbiju na noge: "Orlići"

- Pokušaćemo da odgovorimo svim zahtevima modernog fudbala.  Momci su pokazali veliku zrelost i ja čestitam celoj reprezentaciji i stručnom štabu na sjajnim uspesima. Nadamo se nastavku dobrih igara, kako bi momci što pre došli u A reprezentaciju, jer to je svrha ove selekcije - rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

On je na klupi mlade selekcije zamenio Mladena Dodića, a ugovor sa FŠ potpisao je do kraja kvalifikacionog ciklusa za prvenstvo Evrope 2017. godine. 

Mlada reprezetacija u kvalifikacijama za EP u Poljskoj igraće sa Litvanijom, Andorom, Italijom, Slovenijom i Republikom Irskom.

- Osećam ogromno zadovoljstvo što sam u velikoj konkurenciji izabran za selektora. To je takođe i velika  čast i privilegija. Situacija je izuzetno ozbiljna, iziskuje našu punu pažnju. Ovo je nova reprezentacija koja nije imala nijedno okupljanje. Ta selekcija je osvojila prvenstvo Evrope, a mlađi momci, osvajači šampionata sveta, svakako zaslužuju šansu. Vremena je jako malo, imamo samo sedam dana da se pripremimo za prvu utakmicu - rekao je Sivić. 

Sivić je istakao da je već napravio tri "grupe" kandidata koje će pozvati u nacionalni tim, a da je jedan od igrača na spisku svakako sjajni napadač Vojvodine Ognjen Ožegović.

- Imamo evropske i svetske prvake, druga grupacija je igrača koji su se sada pojavili i počeli da igraju dobar fudbal, a treća je dodatna selekcija gde pratimo skauting igrača. Jedan od imena je sigurno Ožegović iz Vojvodine jer je svojim igrama to apsolutno zaslužio. Onog trenutka kada momci dođu na okupljanje odradićemo sve moguće testove i znaćemo kakav sistem rada ćemo primeniti. Biće promena - rekao je Sivić.

On je pohvalio dobru saradnju sa selektorom A reprezentacije Radovanom Ćurčićem, koji je takođe vodio mlade selekcije. 

Prvi protivnik reprezentaciji Srbije biće Litvanija, 8. septembra od 18.30 u Gornjem Milanovcu

- Čujem se često sa selektorom A reprezentacije i treba napomenuti da A tim uvek ima prednost. Sreća je što je selektor bio na mom mestu, pa može da me razume. Usaglasili smo se da igrač koji jednom ode u A reprezentaciju ne treba da se vraća. Selektor će odlučiti na koje mlade reprezetativce računa i tada ćemo znati ko neće biti sa nama. Neće biti nesuglasica između nas dvojice, jer je A reprezentacija prioritet - istakao je Sivić.

On je dodao da se nije čuo sa Veljkom Paunovićem, ali da će mu njegovi saveti umnogome olakšati posao. 

- Sa Paunovićem se još nisam čuo jer je na odmoru, svakako da ćemo se sresti i moraću da mu čestitam na velikom uspehu. Svaki njegov savet biće od velike koristi jer on najbolje zna te momke. Sa njima je osvojio Svetsko prvestvo i najbolje ih poznaje - rekao je Sivić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online