Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.05.2010.
20:32 >> 06:26h
Vestionline A

Petrović srušio Zvezdine snove o tituli

Fudbaleri Partizana savladali su "večitog rivala" Crvenu Zvezdu rezultatom 1:0 (0:0) u derbiju 28. kola Superlige Srbije i tako su, dva kola pre kraja, sa četiri boda prednosti u odnosu na "crveno-bele", stigli nadomak odbrane titule državnog šampiona.

Gol, najverovatnije vredan titule, "crno-belima" je doneo reprezentativac Radoslav Petrović, fantastičnim šutem koji je sa preko 25 metara završio pod rašljama Stamenkovićevog gola u 72. minutu meča.

U 138. derbiju nije viđen preterano atraktivan fudbal, ali jeste prava rovovska borba pošto je i ulog bio zaista veliki. Partizan je imao više od igre, više je držao loptu pa je posed u jednom trenutku bio 70:30, ali terensku inicijativu crno-beli nisu uspeli da krunišu golom, sve do spektakularnog pogotka reprezentativca Srbije.

Oba trenera, i Aleksandar Stanojević, kojem je ovo prvi derbi u karijeri, i Ratko Dostanić, opredelili su se za ofanzivne startne postave, sa po dva napadača (Partizan - Kleo i Dijara, Zvezda - Jevtić i Lekić).

Prvu polupriliku imali su "crno-beli", ali je Dijara bio neprecizan sa četiri metra na centaršut Tomića. Terenska dominacija domaćih nastavljena je u prvom delu prvog poluvremena, a "crveno-beli" do prve, i jedine ozbiljne prilike u prvih 45 minuta dolaze preko Brazilca Kadua. U 19. minutu Kadu odlično "hvata makazice", ali je lopta zakačila Jovanovića i otišla pored gola u korner.

Zvezda je u nastavku uglavnom pokušavala dugim loptama ka Lekiću, ali su iskusni Krstajić, uz pomoć Jovanovića, dobijali svaki vazdušnu duel. Vredna pomena bila je prilika Klea, koji je u 41. minutu odlično šutirao sa 16 metara, ali je golman Stamenković, odlično intervenisao i krajnjim naporom loptu sproveo u korner. U nastavku akcije Tomić još jednom odlično šutira, ali je Stamenković ponovo odlično intervenisao.

U drugom delu igre viđena je slična slika na terenu. Partizan diktira tempo, dok Zvezda pokušava iz polukontri da dođe do gola Božovića. U 65. minutu prva sporna situacija. Posle prodora Kadu i ulaska u kazneni prostor, na Brazilca startuje Krstajić, ali sudija Jovanetić pokazuje da se igra nastavi. Samo tri minuta kasnije, na istom mestu, od strane Petrovića, oboren je kapiten Lazetić, ali pištaljka Jovanetića ponovo je ostala "nema".

I onda, u 72. minutu, Petrović prima loptu posle faula koji je izveo Lomić. Kreće napred i namešta loptu na oko 25 metara iskosa sa leve strane, koja nakon toga završava pod rašljama gola nemoćnog golmana Stamenkovića.

Pokušao je Dostanić ubacivanjem Trifunovića i Perovića da stigne barem do izjednačenja, ali "crveno-beli" nisu imali snage da u nastavku naprave niti jednu gol priliku.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević posle meča je bio izuzetno srećan i rekao je da je njegova ekipa dominirala tokom celog susreta i da je zasluženo pobedila, dok je strateg crveno-belih Ratko Dostanić priznao da je njegov tim bio umoran od finala Kupa sa Vojvodinom (3:0).

U ostalim mečevima Jelen Superlige, fudbaleri Rada iznenadili su domaću Vojvodinu rezultatom 2:3 u sred Novog Sada, a ostali dueli 28. kola Jelen super lige završeni su nerešenim rezultatima.

Partizanu sada, u naredna dva kola, protiv OFK Beograda na Karaburmi (13. maj) i Mladog Radnika u Humskoj (16. maj), treba jedna pobeda kako bi odbranio titulu šampiona.

Partizan - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Strelci: Petrović 73' (Partizan), (Crvena zvezda). Stadion Partizana: gledalaca 24.600: Sudija: Boško Jovanetić (Užice). žuti kartoni: Krstajić (Partizan), Bogdanović, Lazetić, Vilotić (Crvena zvezda)

 

PARTIZAN: M. Božović - Knežević, M. Jovanović, Krstajić, Lomić, Petrović, Tomić, Moreira (Ilić 90'), Ilić (Davidov 85'), Kleo, Dijara (B. Jovanović 78').

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, đorđević, Vilotić, Reljić, Lazetić (Trifunović 79'), Savio (Savić 83'), Bogdanović, Kadu, Jevtić (Perović 69'), Lekić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online