Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.09.2015.
22:53
Vestionline, b92.net A

Kvalifikacije za EP: Španci prvi, Makedonija pala u Luksemburgu

Selekcije Španije, Švajcarske, Crne Gore i Austrije ostvarile su pobede na svojim terenima u poslednja četiri subotnja meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reuters
Đordi Alba je zatresao mrežu za Španiju

Španci su rutiski savladali Slovačku 2:0 u derbiju grupe C i preuzeli prvo mesto sa istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom.

Švajcarci su u meču večeri preokrenuli protiv Slovenije na 3:2 u poslednjih deset minuta i napravili veliki korak ka direktnom plasmanu na EURO 2016.

Crnogorci su očekivanom pobedom nad nejakim Lihtenštajnom 2:0 ostali u igri za plasman u Francusku, dok se Austrija minimalcem protiv Moldavije učvrstila na prvom mestu grupe G. 

Španci su petom uzastopnom pobedom stigli Slovake, a trijumfom od dva gola razlike obezbedili su i bolji međusobni učinak. "Crvena furija" je već u prvih pola sata rešila duel u Ovijedu, pogocima Đordija Albe i Andresa Inijeste, koji je pogodio iz penala. 

Dva tima su izjednačena na prvom mestu grupe C sa po 18 bodova, tri kola pre kraja kvalifikacija. Za dahom im dišu Ukrajinci sa tri boda manje. 

Za tri dana Španci gostuju otpisanoj Makedoniji, dok Slovaci dočekuju Ukrajince, pa bi se u utorak moglo rešiti pitanje putnika u Francusku. 

Slovenija je šokirala Bazel golovima Milivoja Novakovića i Boštijana Cezara krajem prvog i početkom drugog poluvremena, Švajcarci su uzalud pretili sve do poslednjih deset minuta. 

EURO 2016, kvalifikacije:

Austrija – Moldavija 1:0 (Junuzović 52)
Crna Gora – Lihtenštajn 2:0 (Bećiraj 38, Jovetić 56)
Španija – Slovačka 2:0 (Alba 5, Inijesta 30)
Švajcarska – Slovenija 3:2 (Drmić 80, 90+4, Štoker 84 - Novaković 45, Cesar 48) 
Estonija – Litvanija 1:0 (Vasiljev 71)
Luksemburg – Makedonija 1:0 (Til 90+2)
Rusija – Švedska 1:0 (Džiba 38)
San Marino – Engleska 0:6 (Runi 13, Broli 30 ag, Barkli 46, Volkot 68, 78, Kejn 77)
Ukrajina – Belorusija 3:1 (Kravec 7, Jarmolenko 30, Konopljanka 40 (pen) - Kornilenko 62 (pen))

"Sent Jakobs" je svedočio jednom od najvećih preokreta u kvalifikacijama, domaćin je u roku od četiri minuta pogocima rezervista Josipa Drmića i Valentina Štokera izjednačio rezultat, a onda je Drmić izazvao eksploziju oduševljenja pogotkom za pobedu u 94. minutu. 

Švajcarci su se tako učvrstili na drugom mestu grupe E iza nedostižne Engleske, sa pet bodova više od Estonije, a šest od "zmajčeka". Međutim, Švajcarci u utorak gostuju na "Vembliju", što je šansa za rivale koji se sastaju u Ljubljani. Problem za njih je što je "gordi Albion" završio svoj posao u kvalifikacijama. 

Crna Gora je posle četiri kola konačno slavila i vratila se u igru za Francusku. Tim Branka Brnovića je golovima Fatosa Bećiraja i Stevana Jovetića, koji su asistirali jedan drugom, stigli na tri boda od Rusije, koja je na poziciji koja vodi u baraž, dok drugoplasirana Švedska ima četiri više. 

Za tri dana "sokolovi" gostuju još jednom otpisanom rivalu Moldaviji, uz nadu da će Austrija odoleti u Švedskoj, a Lihtenštajn šokirati "zbornaju". 

Austrijanci su minimalnim rezultatom savladali pomenute Moldavce i stigli na korak od EURO 2016. Imaju sedam bodova više od Skandinavaca, pa bi im bod u Stokholmu osigurao mesto u Francuskoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online