Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.09.2015.
20:41 >> 23:18h
Vestionline A

LE: Partizan pobedio posle 6 godina!

Crno-beli u Humsmkoj savladali AZ Alkmar rezultatom 3:2 golovima dvostrukog strelca Abubakara Oumarua i Andrije živkovića, već na startu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Tanjug
Čovek odluke: Abubakar Oumaru

Partizan je u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja poslednji puta slavio u decembru 2009. godine protiv Šahtjora, kada je pobedu crno-belima doneo Lamin Dijara.

Pobedu crno-belima doneli su dvostruki strelac Abubakar Oumaru golovima u 11. i 40. minutu i Živković u 89, dok su pogotke za AZ postigli Van der Linden u 34. i Henriksen u 93.

Holandski tim je poslednjih petnaestak minuta bio sa igračem manje na terenu, jer je teren zbog drugog žutog kartona ranije napustio Huperts.

Saša Ilić odigrao je svoj 119 evropski meč i postao je fudbaler sa najvećim brojem evropskih mečeva od svih koji u tekućoj sezoni nastupaju u Ligi Evrope.

U drugom meču grupe Atletik Bilbao je posle preokreta pobedio Augsburg na svom terenu sa 2:1. 

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Leković, Balažic, Fabrisio, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Šaponjić.
AZ ALKMAR: Roše, Johanson, Guveleu, Brežančić, Van der Linden, Van Overem, Henriksen, Rinestra, Haye, Huperts, Lensen. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.

90+3. minut - GOOOL!!! AZ je smanjio na 3:2, strelac Henriksen.

89. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 3:1, strelac Andrija Živković. Klasičnu kontru izveli su crno-beli, Živković je na centru dobio upotrebljiv pas, sam je trčao ka golu Alkmara i rutinski završio akciju.

83. minut - Ovacije u Humskoj, i za Oumarua, ali i za Sašu ilića, koji je ulaskom sa klupe postao igrač sa najviše evropskih utakmica od svih fudbalera koji trenutno igraju u Ligi Evrope!

77. minut - AZ ostaje sa igračem manje. Huperts je zaradio dugi žuti karton i automatski crveni.
72. minut - Partizan sigurno čuva prednost od 2:1, čak više i bolje napada od Holanđana.
66. minut - Šaponjić je vrlo dobro odigrao. Milinković ga menja i uvodi Božinova umesto mladog napadača.
63. minut - Ponovo su igrači Alkmara nadmudrili odbranu Partizana, i umalo to da budne kobno po crno-bele! Sa desne strane je sad došao centaršut, na drugoj stativi potpuno sam je bio Guvelev, ali je Živković stigao da pokrije ugao i spasi svoj tim.
61. minut - Možda i najosmišljeniji napad gostiju na meču, Brežančić je centrirao, natrčao na loptu Jansen i prebacio gol Partizana.
55. minut - Veoma dobra prilika za Partizan. Živković je poveo akciju, po sredini je hteo da proigra Šaponjića, ali je akcija propala.
50. minut - Vodi se borba na sredini terena, bez šansi za sada.
46. minut - Počeo je drugi deo meča.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade.
42. minut - Posle oštrog starta nad Kamruncem žuti karton dobio je Huperts. U istom minutu Brašanac je pokušao udarcem sa distance da ugrozi gol, lopta je završila pored desne stative.

39. minut - GOOOOL!!! Partizan je poveo 2:1, strelac Abubakar Oumaru. Kamerunac je odlično reagovao sa desetak metara posle fenomenalnog centaršuta Vulićevića.

34. minut - GOOOOL!!! AZ je izjednačio na 1:1, strelac Van der Linden. Veoma slaba reakcija odbrane crno-belih posle centaršuta Hajea iz slobodnog udarca. Henriksen je glavom poslao loptu u srce šesnaesterca, ona je prošla pored mnogo igrača i završila na nozi štopera Van der Lindena kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

32. minut - Žuti karton za Balažica. Italijan Orsato ne prašta nesportski potez Slovenca.
30. minut - Deluje kao da su se crno-beli povukli i čekaju šansu iz kontre. Holanđani sve više pritiskaju, međutim, i dalje nisu uputili nijedan udarac u okvir gola, niti na bilo koji način opasno pripretili.
24. minut - Iz mrtvog ugla je Šaponjić probao makazicama, nije bilo opasnosti po gol Alkmara.
20. minut - Holanđani u prvih 20 minuta nisu nijednom pripretili Živku Živkoviću. Za sada ne pokazuju preteranu ambiciju da napadnu.
15. minut - Mnogo bolja igra Partizana u prvih petnaestak minuta, crno-beli visokim presingom drže goste prilično podalje od gola Živkovića, koji je za sada bez posla.

11. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 1:0, strelac Abubakar Oumaru. ANdrija Živković je izborio korner, a potom odlično izveo udarac iz ugla. Kamerunac je bio najviši u skoku i sa desetak metara glavom zatresao mrežu.

5. minut - Ništa značajnije nije se dogodilo u prvih pet minuta utakmice u Humskoj. Na snazi je ispitivanje snaga, tokom kojeg je srpski šampion tek nešto agresivniji.
1. minut - Utakmica je počela. Na stadionu je pristuno oko 12.000 gledalaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online