Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.05.2010.
23:13
Vestionline A

Atletiko Madrid osvojio Ligu Evrope!

Fudbaleri madridskog Atletika prvi su osvajači novoformirane Lige Evrope, pošto su večeras u finalnom meču u Hamburgu, posle produžetaka pobedili ekipu Fulama rezultatom 2:1. Oba gola za "jorgandžije" postigao je Dijego Forlan.

Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 1:1. Atletiko je do prve titule u Ligi Evrope stigao golovima Dijega Forlana u 32. i 116. minutu, dok je jedini gol za Fulam postigao je Sajmon Dejvis u 37. minutu.

"Jorgandžije" su ušle u istoriju kao prvi osvajači Lige Evrope. Madridski klub osvojio je Kup pobednika kupova 1962. godine, a Interkontinentalni kup 1974.

Obe ekipe ušle su oprezno u meč, a prvu šansu na utakmici imao je madridski klub. Aguero je oduzeo loptu fudbalerima Fulama i dodao je Forlanu, a Urugvajac je ušao u šesnaesterac Fulama i iskosa sa oko 10 metara šutirao u suprotni ugao, ali je lopta pogodila stativu.

Madridski klub je narednu šansu imao u 16. minutu kada je iz slobodnog udarca pokušao Rejes. On je odlično šutirao, ali je golman Švarcer bio siguran.

Atletiko je poveo u 32. minutu pogotkom Forlana. Aguero je uputio udarac sa oko 20 metara, a lopta dolazi do Forlana, koji sa desetak metara pogađa mrežu londonskog kluba. Fulam je izjednačio n dugo posle u 37. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Atletika lopta je došla do Dejvisa, koji sa desetak metara iz voleja pogađa mrežu Madriđana. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, iako je Forlan u 43. minutu pokušao udarcem sa 16 metara da iznenadi Švarcera.

Atletiko je zaigrao angažovanije u drugom poluvremenu, a prvu priliku u ovom delu meča imao je Fulam. Dejvis je odlično šutirao u 60. minutu, ali je De Gea sprečio da lopta uđe u mrežu. U većem delu drugog poluvremena igralo se na sredini terena, ali je lopta uglavnom bila u posedu igrača Atletika. Do kraja regularnog dela utakmice nije bilo promene rezultata, a meč je ušao u produžetke.

U prvih 15 minuta nije bilo golova, a najveću šansu imao je Atletiko u 105. minutu. Forlan je prošao po levoj strani, a onda je ušao u kazneni prostor Fulama i dodao loptu do Aguera, koji sa svega nekoliko metara pogodio spoljni deo mreže. Pobedu "jorgandžijama" doneo je Forlan u 116. minutu. Aguero je probio po strani i loptu ubacio u peterac Fulama, a Urugvajac je sa nekoliko metara manirom iskusnog strelca pogodio mrežu londonskog kluba.

Atletiko - Fulam 2:1, 1:1 (1:1)
(Forlan 32', 116' - Dejvis 37')


Žuti kartoni: Salvio 107', Perea 114', Forlan 116', Garsija 119' - Hangeland 63'

Stadion: Hamburg arena. Sudije: Nikola Razoli, Kristijano Kopeli, Luka Mađani, Đanluka Roki, Paolo Tavaljento, Andrea de Marko (svi Italija)

 

Atletiko (Madrid): De Gea, Lopez, Forlan, Garsija, Aguero, Asunsao, Ujfaluši, Domingez, Rejes (od 78' Savio), Simao (od 68' Hurado), Perea. Trener: Kike Sančez Flores.

Fulam (London): Švarcer, Konsčeski, Hangeland, Berd, Gera, Marfi (od 118' Grining), Daf (od 84' Nevland), Hjuz, Etuhu, Zamora (od 55' Dempsi), Dejvis. Trener: Roj Hodžson.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online