Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.05.2010.
12:54
Vestionline A

Antić skratio spisak, Mrđa ide na SP

Veliki strateg i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je skraćeni spisak od 24 kandidata za nacionalni tim koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Dragan Mrđa - najbolji strelac Jelen Super lige

Sa prvobitnog spiska od 30 igrača otpala su njih šestorica: Jagoš Vuković, Slobodan Rajković, Nemanja Tomić, Nemanja Matić, Miralem Sulejmani i Dejan Lekić.

Radomir Antić će još jednom skratiti spisak i to za još jedno ime, pošto je sada ostala dilema ko će biti treći golman, pa će najverovatnije otpasti Isailović ili Đuričić.

Na Antićevom spisku se sada nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Anđelko Đuričić (Leirija).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio).

Sredina: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež).

Napad: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Vojvodina).

"Orlovi" će se okupiti u ponedeljak 24. maja u Beogradu, a dan kasnije otputovaće u Leogang u Austriji na pripreme.

"Iskoristili smo na najbolji način vreme do početka priprema. Bavili smo se nama, ali i rivalima. Imamo dovoljno informacija o našim protivnicima i najvažnije je da nastavimo kontinuitet u radu", izjavio je Antić na današnjoj konferenciji za novinare u predstavništvu Forda, gde je produžena saradnja sa tom kompanijom do 2013. godine.


Selektor nije želeo detaljnije da obrazlaže izbor šestorice fudbalera koji su otpali sa spiska već je istakao da ima puno poverenje u grupu fudbalera koju je odabrao.

"Naši reprezentativci su u minuloj sezoni imali značajne uloge u svojim ekipama i s ponosom možemo da kažemo da su ostavili dubok trag u više nacionalnih prvenstava", rekao je Antić.

On je posebno apostrofirao Zorana Tošića, koji je doneo ispravnu odluku kada je iz Mančester Junajteda prešao u nemački Keln da bi obezbedio kontinuitet igara u jednoj od najjačih liga Evrope.

Antić je dodao da je vreme do početka priprema iskorišćeno na najbolji način, jer su sakupljene sve neophodne informacije o protivnicima u Južnoj Africi.

"Problem koji Nemačka ma sa povredama nekih standardnih reprezentativaca, pre svega Mihaela Balaka, neće se previše odraziti na njihovu igru. On više nedostaje kao kapiten i vođa, a uveren sam da će Joakim Lev pronaći pravo resenje na terenu", rekao je Antić.

U sklopu priprema naš tim će u Austriji odigrati utakmice protiv Novog Zelanda i Poljske, a poslednju proveru će imati u Beogradu protiv Kameruna 5. juna. Dva dana kanije kreće se za Južnu Afriku.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online