Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 29.05.2010.
19:01 >> 22:13h
Vestionline A

"Orlovi" pali protiv Novog Zelanda

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od selekcije Novog Zelanda rezultatom 1:0 u prvom pripremnom meču za odlazak na Mundijal, a koji je odigran u austrijskom gradu Klagenfurtu.

Naša selekcija je odigrala prvi meč na pripremama u Austriji, ali je uprkos kombinovanom sastavu prikazala lošu igru i zasluženo je poražena od Novog Zelanda minimalnim rezultatom.

U timu "orlova" nije bilo rovitih Jovanovića i Krasića, Ivanović je bio odsutan zbog kumovanja na venčanju, a u igru nisu ulazili ni kapiten Dejan Stanković, kao ni Aleksandar Luković.

Prvu šansu na utakmici imao je Pantelić, koji je u 14. minutu iskosa sa desne strane sa oko 10 metara šutirao pored gola Novog Zelanda. Obradović je morao zbog povrede morao da napusti teren u 20. minutu, a u igru je ušao Kolarov.

Novi Zeland je došao u vođstvo u 22. minutu, nakon što je Šmelc prihvatio dubinsku loptu u kaznenom prostoru Srbije, a onda prevario Rukavinu i loptu smestio iza leđa golmana Stojkovića. Samo dva minuta kasnije Novi Zeland je propustio šansu da povede 2:0. Felan je šutirao sa oko 18 metara po sredini gola, ali je Stojković odlično intervenisao. Na loptu je natrčao Šmelc, ali je šutirao preko gola.

Srpska selekcija je u nastavku meča imala više od igre, dok su reprezentativci Novog Zelanda pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Stojkovića. Srbija je najveću šansu za izjednačenje imala u 38. minutu. Ninković je izveo slobodan udarac sa leve strane, a Subotić je sa nekoliko metara šutirao glavom pored gola Pastona.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Pantelić u 47. minutu, ali se srpski napadač nije snašao u šesnaestercu protivnika i šutirao je pored gola. Naša selekcija je u 63. minutu propustila veliku priliku da stigne od izjednačenja. Mrđa je odlično prošao po desnoj strani, a onda je uputio centaršut u protivnički šesnaesterac, ali Žigić nije uspeo da postigne gol sa svega nekoliko metara.

Broki je u 75. minutu propustio priliku da poveća vođstvo Novog Zelanda na 2:0, ali je šutirao pored gola. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, a naša selekcija će naredni meč odigrati u sredu protiv Poljske.

Utakmica je u 85. minutu bila prekinuta, pošto su navijači srpskog tima ubacivali predmete u teren, a nekoliko njih je i utrčalo na igralište. Međutim, meč je nekako priveden kraju.

Srbija - Novi Zeland 0:1 (0:1)
Šmelc 22'

Žuti kartoni: Žigić - Bertos, Lokhid; Stadion u Klagenfurtu. Gledalaca: 10.000. Sudija: Oliver Drahta (Austrija).

Srbija: Stojković (Đuričić), Vidić, Rukavina, Subotić, Obradović (Kolarov), Kuzmanović (Mrđa), Milijaš (Petrović), Ninković (Kačar), Tošić, Žigić, Pantelić (Lazović).

Novi Zeland: Paston, Nelsen, Red, Lokhed, Smit, Bertos, Kristi, Eliot, Felon, Šmelc, Vuds (Broki).

Subota 29.05.2010. 21:46
Poraz je stigao na vreme,bez euforije,ali i bez panike.Praktično bez pola tima,jedino brine što su nam par puta prodali akcije sa treninga,kod gola i još jednom pred kraj.Biće bolje sa Lukovićem umesto Nevena na mestu štopera,o desnom spoljnem ne treba ni pričati.
Subota 29.05.2010. 21:00
glavu gore,treba put predeverati i jos igrati utakmicu + nikakav znacaj utakmice,kao ratko napise,onaj papan se toliko blamiro ma ko nebi mu bio u kozi,hehhehheee al et sta nece alkohol uraditi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online