Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.05.2010.
22:18 >> 23:24h
Vestionline A

Zvezda proslavila godišnjicu evropske titule

Fudbalski klub "Crvena zvezda“ proslavio je u subotu uveče 19 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju.


Generacija koje je 1991. godine u Bariju posle boljeg izvođenja penala savladala francuski Marsej proglašena je na svečanosti u EXPO centru u Beogradu šestom "Zvezdinom zvezdom".

"Zvezdina zvezda" je postala cela generacija koja je 1991. godine osvojila titulu klupskog prvaka Evrope u Bariju, među njima i Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Robert Prosinečki, Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Stevan Stojanović, ali i aktuelni predsednik kluba Vladan Lukić.

Taj tim pridružio se legendama kluba koji su do sada proglašavani za "Zvezdinu zvezdu" - pokojnom Rajku Mitiću, Dragoslavu Šekularcu, Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću i Draganu Stojkoviću.

Bez Najdoskog i Dike Stojanovića

 

Na proslavu, međutim, nisu došli svi iz "zlatne generacije".

Ilija Najdoski je poslao telegram u kojem je naveo da zbog smrtnog slučaja u porodici ne može da dođe, dok je kapiten tog tima golman Stevan "Dika" Stojanovića javno izrazio neslaganje sa takvim načinom izbora. On je istakao da ne može da se složi sa tim da se u istu ravan stavljaju oni koji su odigrali 500 utakmica i oni koji su imali minornu minutažu ili bili rezerve. Jasna aluzija na sadašnjeg predsednika kluba Vladana Lukića.

"U glavi mi se još vrti film kada sam bio mali, kako sam želeo da budem igrač ’Zvezde’ i napravim uspehe kao tada što su moji idoli, Dule Savić, Vladimir Petrović, i eto, san mi se ostvario, zaigrao sam za tim koji volim od malena, bili smo prvaci Evrope", rekao je Miodrag Belodedić.


Svečanosti su prisustvovali i Robert Prosinečki i Dejan Savićević.


"Drago mi je što je Zvezda, konačno, posle toliko vremena odala priznanje našoj generaciji, možda ne najboljoj po imenima igrača, ali svakako najtrofejnijoj. Po meni je ona trebalo da nosi naziv 'zlatna generacija', više nego šesta 'Zvezdina zvezda', ali nije, uostalom ni bitno. Zvezda treba da je iznad svih nas, a žao mi je samo što još neki igrači nisu došli", rekao je Savićević.


Rukovodstvo „Crvene zvezde“ na čelu sa prvim čovekom kluba Vladanom Lukićem iskoristilo je ovu priliku da prezentuje projekat novog stadiona koji bi u bliskoj budućnosti trebalo da bude izgrađen na mestu sadašnje Marakane.


Svečanosti su prisustvovali bivši i sadašnji fudbaleri Crvene zvezde, kao i brojne javne ličnosti.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online