Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.08.2016.
17:58 >> 20:44h
Vestionline A

Prva pobeda Partizana, stradala stara mušterija

Gostovanje u Ivanjici Partizanu je došlo kao "kec na deset" pošto je poznato da crno-beli tradicionalno dobro igraju protiv Javora. U meču 4. kola Superlige Srbije Partizan je trijumfovao u Ivanjici sa 2:0 došavši tako prvi put u sezoni do celog plena.

youtube.com/Sport Nation
Slavlje igrača Partizana posle prvog gola
 

Od samog starta bilo je jasno da će crno-beli pokušati da prekinu crni niz sa početka sezone pošto je Marko Nikolić u startnih 11 stavio dva klasična napadača - Đurđića i Božinova, a prvi put ove sezone u timu je bio i novajlija iz Javora Nemanja Miletić.

Ofanzivna filozofija se Partizanu isplatila već u 13. minutu kada je posle prečke koju je pogodio Božinov Miroslav Radović loptu prosledio u mrežu. Do kraja prvog dela igre bilo je šansi na obe strane, ali ne i novih golova.

Do drugog gola čekali smo do 71. minuta kada je Mihajlović realizovao najstrožiju kaznu posle penala koji je sudija dosudio zbog prekršaja nad Miletićem u kaznenom prostoru.

Moglo je da bude nešto više drame u ovom meču da je Bjedov u 85. minutu umesto prečke pogodio gol, a kako se to nije desilo crno-beli su rutinski priveli meč kraju.

Bila je ovo prva pobeda Partizana koji sada ima četiri boda iz četiri utakmice, a ujedno i prvi poraz Javora koji je ostao na pet poena.

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+4 minut - Kraj utakmice, Partizan je zasluženo pobedio sa 2:0 ekipu Javora i tako upisao prvi trijumf u sezoni, a naneo prvi poraz Ivanjičanima
90+2 minut - Balažic pogađa prečku, Đogatović je dokačio i sprečio Slovenca da postigne gol, igraće se četiri minuta nadoknade vremena
85. minut - Stojaković je izveo korner, a Bjedov udarcem glavom pogodio prečku gola Šaranova
84. minut - Šansu da razbije maler imao je Nikola Đurđić, ali je sa samo 7-8 metara promašio gol

71. minut - GOOOOOOOL, Snažnim i preciznim udarcem Mihajlović realizuje penal - 0:2

69. minut - Penal za Partizan, Karišik je oborio Miletića, sudija je smatrao da je bilo kontakta za najstrožiju kaznu

64. minut - Spremo nije spremio loptu u gol Partizana posle odbitka Šaranova
57. minut - Skoro sat vremena Partizan je igrao sa dva špica, u poslednjih pola sata to neće biti slučaj jer je Brašanac zamenio Božinova

56. minut - Miletić je iz gotovo mrtvog ugla pogodio stativu svog bivšeg kluba

53. minut - Posle početne inicijative Partizana Javor je uspeo da uspostavi ravnotežu i preti, ali bez konkretnih šansi
47. minut - Od samog starta jasna je namera gostiju da što pre reše pitanje pobednika
46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Ivanjici

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena, Partizan vodi 1:0, a mogao je u poslednjim momentima da duplira vođstvo da je Đurđić bio snalažljiviji
41. minut - Đogatović brani udarac Saše Ilića sa distance
40. minut - Još pet minuta do kraja poluvremena, igra se na sredini terena, ekipe čekaju grešku protivnika

27. minut - Odlična prilika za Javor, ali Miletić je uspeo da blokira udarac Gafiurova koji je bio u odličnoj poziciji za postizanje gola

23. minut - Posle datog gola Partizan kao da je prepustio inicijativu domaćinu, koji jalovo napada, bez prave šanse

13. minut - GOOOOOL, Vodi Partizan 1:0, najpre je Božinov uspeo da promaši gol sa samo jednog metra, tačnije pogodio je prečku, ali je na odbijenu loptu natrčao Radović koji je doveo crno-bele u vođstvo

5. minut - Božinov je šutirao jako sa preko 20 metara, ali lopta je okrznula prečku sa spoljne strane i završila u gol autu

1. minut - Utakmica je počela, Partizan je krenuo sa centra

Promena trenera nije donela instant uspeh Beograđanima, koji su u prethodnom kolu poraženi od Vojvodine pred svojim navijačima. Stoga trener Nikolić je odlučio da napravi korenite promene, pa je čak promenio i formaciju.

U napadu Partizana danas će se u tandemu pojaviti Đurđić i Božinov, koji su do sada uglavnom menjali jedan drugog. Takođe u odbranu se umesto Gogue vratio mladi Milenković, dok je prvi put na poziciji levog beka letošnje pojačanje Miletić umesto Bogosavca.

Javor - Partizan (18.30)

JAVOR (4-3-3):  Đogatović - Terzić, Milović, Karišik - Jovanović (Milisavljević), Tomanović, Đokić (Stojaković), Gafurov, Bjedov, Dimitrić

PARTIZAN (4-4-2): Šaranov - Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić - Everton, Ilić, Radović (Stevanović), Mihajlović - Đurđić (Vlahović), Božinov (Brašanac)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online