Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.09.2016.
11:11
Tanjug, Vestionline A

Čeferin: Potrebne promene u UEFA, regionalna liga dobra ideja

Najveći favorit za novog predsednika Evropske fudbalske unije Slovenac Aleksander Čeferin rekao je danas da su neophodne promene u UEFA i nove ideje koje bi unapredile fudbal, ža šta ima plan, ali i obećao još jaču borbu protiv nameštanja utakmica, huliganizma i mešanja politike.

M. Todorović
Čeka naslednika: Mišel Platini

Ugledni advokat i predsednik FS Slovenije u trci za prvog čoveka UEFA ima konkurente u Mihaelu van Pragu iz Holandije i Špancu Mariji Viljaru, ali prema procenama ima podršku od čak 30 članica UEFA uoči Kongresa u Atini 14. septembra.

- Teško je reći šta će biti u Atini, za sada izgleda sve dobro. Podrška koju imam je iskrena i u njoj nema nikakvog interesa. Izbori su tajni i sve je moguće. Bitno mi je da sam novi kandidat u UEFA i nemam šta da ponudim za protivuslugu. Ostalu dvojicu kandidata javno su podržali do sada samo njihovi savezi - rekao je Čeferin u intervjuu agenciji Anadolija.

Čeferin ima prednost u odnosu na konkurente jer je spreman da sprovede reforme, dovede mlađe ljude i unapredi najveću evropsku fudbalsku organizaciju.

- Neophodne su promene i nove ideje u FIFA i UEFA, mlađi ljudi... Teško je da neko ko je tamo proveo 10 ili 20 godina izuzetno spreman za reforme. Prednost je što sam mlađi, imam nove ideje, a podržavaju me Savezi iz apsolutno svih delova Evrope. Fudbal je potrebno jedinstvo, a ne da dve velike zemlje ratuju ko će preuzeti UEFA - istakao je Čeferin, uz konstataciju da lakše može da razume probleme "malih" Saveza jer dolazi iz jednog takvog.

On smatra da može u kratkom roku da vrati poverenje javnosti u UEFA posle skandala i suspenzije bivšeg predsednika Mišela Platinija zbog sumnjive isplate sa Jozefom Blaterom od dva miliona švajcarskih franaka.

- Platini je puno napravio za "male" Saveze i bio dobar predsednik UEFA. Slika u medijima, pogotovo oko UEFA, je preterana jer nije korumpirana organizacija. UEFA je dobra i kvalitetna organizacija sa potrebom da se neke stvari menjaju i onemoguće da se događaju kao u prošlosti.
   
On smatra da odlična ideja o formiranju regionalne lige, u kojoj bi učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, iako postoji otpor navijačkih grupa.

- Razgovarali smo o regionalnoj ligi i ona ne bi bila umesto nacionalnih liga. Za sada je samo ideja. Oni klubovi koji ne prođu u evropskim takmičenjima do nove godine, od tada bi igrali regionalnu ligu i kao nagrada bio bi ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Bio bi interes klubovima da igraju u tom takmičcenju, svi smo protiv toga što se događalo u košarci, kada se regionalna liga igrala umesto nacionalnih. To bi uništilo nacionalne fudbalske lige u regionu. Mislim da naša ideja nije loša, ali mora da bude u organizaciji UEFA.

Za kraj, Čeferin je dodao da je Brazilac Ronaldo po njegovom mišljenju najbolji fudbaler svih vremena, a trener Karlo Anćeloti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online