Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.06.2010.
13:11
Vestionline A

Stanković: Malo finale protiv Gane

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije Dejan Stanković izjavio je da prvi meč na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi sa Ganom predstavlja malo finale za naš nacionalni tim.

"Dosta smo truda i znoja uložili da bi stigli do Mundijala. Za sve nas nastup na Svetskom prvenstvu predstavlja veliko zadovoljstvo i odgovornost. želimo da se u domovinu vratimo uzdignutih ruku kada se sve ovo završi. Ovo će za mene da bude treće SP i biće mi čast da po prvi put predvodim Srbiju na ovako velikom takmičenju", rekao je Stanković i dodao:

"Za nas je najvažnija utakmica s Ganom. Pobeda bi nam donela vetar u leđa i mesta za neke eventualne kalkulacije. Ponavljam da meč s Ganom smatramo kao malo finale. Očekujemo da domaća publika navija za Ganu, ali to neće da nas poremeti. Atmosfera neće sigurno da utiče na ishod meča, jer smo mnogo takvih duela odigrali".

Kapiten Srbije je istakao da su reprezentativci naše zemlje analizirali igru afričke selekcije.

"Analizirali smo njihove utakmice. Ne pratimo šta se dešava u reprezentaciji i sa kojim timom će istrčati protiv nas. To je njihova stvar. čuli smo da žele da se plasiraju u polufinale, ali pokušaćemo da zaustavimo njihove ambicije. Nadam se da ćemo uspeti da kaznimo njihove greške i da ćemo ostvariti pobedu na startu SP. U našem timu vlada pozitivna atmosfera, ali postoji velika odgovornost, jer prvi put na Mundijalu igramo kao Srbija", rekao je fudbaler Intera.

Napadač Marko Pantelić pozvao je novinare i sve ljude u zemlji da budu uz reprezentaciju Srbije.

"Već smo napravili fenomenalan uspeh plasmanom na SP, ali želimo da nastavimo u istom ritmu. Naučili smo da je prva utakmica najbitnija na Mundijalu, a znamo da od tog meča dosta zavisi. Jedva čekamo da utakmica počne, a nadamo se najboljem. Gana je sigurno kvalitetniji rival od Kameruna, ali ni mi još nismo pokazali svoje prave vrednosti. Trudićemo se da se pokažemo u najboljem svetlu na Mundijalu", dodao je Pantelić.

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković demantovao je da će doktorka Marijana Kovačević doputovati u Južnu Afriku i biti uz nacionalni tim naše zemlje. Pojedini mediji objavili su juče da je Kovačevićeva o trošku pojedinih igrača naše selekcije boraviti u Južnoj Africi. Bošković je tu informaciju demantovao uz zahvalnoj Kovačevićevoj za sve što je uradila za srpske fudbalere.

Srbija će do početka meča odraditi dva treninga. Jedan trening je zakazan danas za 16,00 časova, dok je drugi na programu sutra od 15,15 sati.

Utakmica između Gane i Srbije biće odigrana u nedelju od 16,00 časova. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online