Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.06.2010.
19:05
Vestionline A

Srbija protiv Gane debituje na Mundijalu

Reprezentacija Srbije će prvu zvaničnu utakmicu na Svetskom prvenstvu pod tim imenom odigrati u nedelju u Pretoriji protiv selekcije Gane, ekipe koju sa klupe predvodi naš stručnjak Milovan Rajevac.

U skoro svim izjavama pred meč sa "crnom zvezdama, za koje smatraju da su jedna od najkvalitetnijih afričkih selekcija, reprezentativci Srbije ističu da je taj susret najbitniji i da u ovom trenutku razmišljaju samo o njemu.

Kapiten Dejan Stanković sutra bi trebalo da zaigra na trećem Mundijalu, nakon Francuske 1998. i Nemačke 2006. godine, a svaki put kada se pojavljivao ime države za koju je igrao se menjalo.

Prvotimac šampiona Evrope Intera istakao je da među saigračima oseća "pozitivnu tenziju" i dodao da će svi u meč protiv Gane ući "sa dosta motiva i emocija".

Stadion - Loftus Versfild

 

Srbija i Gana igraju na sveže renovinarom stadionu koji može da prihvati 42.858 gledalaca.

Jedan od najstarijih afričkih stadiona koristio se za fudbal i ragbi već od 1906. godine, a 1923. godine je postao prva kamena građevina u gradu.

"Znamo koliko našim ljudima znače dobre igre i rezultati reprezentacije. Potrudićemo se da ih obradujemo", rekao je Stanković napomenuvši da će Gana biti u prednosti kada su navijači u pitanju pošto se šampionat održava na "crnom kontinentu".

Organizatori su sve afričke navijače, bez obzira iz koje zemlje, dolaze pozvali da podrže selekcije sa njihovog kontinenta kako bi na taj način denonstrirali jedinstvo.

"Moj saigrač iz milanskog Intera Suli Muntari preneo mi je da su njihove ambicije veoma visoke i da oni razmišljaju čak i o plasmanu u polufinale. Učinićemo sve da ih u tome ometemo i da napravimo dobar rezultat na ovom šampionatu", poručio je Stanković.

Napadač Marko Pantelić nada se da će zauzeti mesto u startnoj postavi.

"Gana je možda trenutno najbolja afrička reprezentacija. Selektor Rajevac, sa kojim sam na kratko sarađivao u Crvenoj zvezdi pre šest godina, na okupu ima dosta kvalitetnih igrača", napomenuo je Pantelić.

Publika navija za Ganu

 

Reprezentacija Gane će na utakmici sa Srbijom imati veliku podršku domaćih navijača dok će Srbiju bodriti oko osam hiljada ljudi. Ivan Obradović kaže da se ekipa navikla na to zujanje sa tribina.

 

"Tokom kvalifikacija smo imali teška gostovanja u Francuskoj i Rumuniji, na kojima je sva publika bila na strani rivala. I pored toga smo pružali dobre igre i pobeđivali i u gostima. Imamo igrače koji godinama brane boje najjačih evropskih klubova i naviknuti su da nose taj pritisak na leđima", rekao je Obradović

Gana će na prvenstvu sveta morati da igra bez najboljeg igrača i vođe na terenu Mikael Esijena, dok se drugo zvučno ime ove selekcije Muntari tek oporavio od povrede prepone.

U izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza Gane jedan od najiskusnijih igrača državnog tima Stefan Apija naglasio je da izuzetno ceni srpske reprezentativce, koji prema njegovim rečima na terenu deluju "veoma agresivno i tehnički doterano". Za, u poslednje vreme, često povređivanog Apiju skoro sasvim sigurno će biti mesta u sistemu 4-5-1, koji forsira Rajevac, a novinari ga opisuju kao "konzervativan".

"Inter je, sa Žozeom Murinjom na čelu, defanzivnim stilom igre ove sezone pokupio tri trofeja. Moramo da shvatimo da ljudi pamte trofeje, a ne način igre i lepotu fudbala", zaključio je Apija. 

Meč će suditi Hektor Baldaši  iz Argentine. Pomoćni arbitri biće Rikardo Kasas (Argentina) i Hernan Majdana (Argentina).


Verovatni sastavi:
Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Obradović, Krasić, Stanković, Milijaš, Jovanović, Žigić, Pantelić.
Gana: Kingson, Pantsil, Mensah, Vorsah, Adi, Anan, Asamoa, Apija, Boateng, Gijam, Tagoe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online