Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.10.2016.
13:16
Tanjug A

Muslin: Vels pod pritiskom, lepo je kada si prvi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin je rekao da se Velšani nalaze pod velikim pritiskom protiv njegovih izabranika, što će pokušati da iskoriste i naprave novi dobar rezultat u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Tanjug
Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin

- Napravili smo spisak igrača koji su po mom mišljenju mogu da odgovore na visoke zahteve za meč sa Velsom. Protivnik je kiksnuo protiv Gruzije, želi to da ispravi i nalazi se pod pritiskom. Mi čekamo taj meč u dobrom raspoloženju i hoćemo da nastavimo naš put - rekao je Muslin na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Na Muslinovom spisku se nalazi i debitant Aleksandar Pešić, napadač Atalante, za koga je istakao da želi da ga vidi na ovom okupljanju.

- On je centarfor koji igra u jakoj ligi i za veliki klub. Perspektivan je i zaslužuje šansu. Hoću da ga vidim i proverim u Ukrajini. Imao sam ideju da nekoliko mladih reprezentativaca proverim, ali nažalost, ili na sreću, oni igraju baraž sa Norveškom za plasman na Evropsko prvenstvo - rekao je Muslin. 

On je prokomentarisao izostanak Adema Ljajića.

- Ne bih hteo da se ponavljam, ovo su najbolji igrači u ovom trenutku. Svima su vrata reprezentacije otvorena, pratimo dosta njih, posebno Ljajića i drago mi je zbog njegovih dobrih partija i golova. Zašto ne bi bio na sledećem okupljanju sa nama - poručio je Muslin.

On je dodao da je gledao snimke utakmica reprezentacija Srbije i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kada su "orlovi" zabeležili dve ubedljive pobede (6:1 i 3:0), ali da se od tada promenilo mnogo toga.

- Svakako da smo gledali snimke, spremili smo se detaljno. Ipak, to je nešto sasvim drugo, mnogo vremena je prošlo. Isto tako je i sa druge strane, ukoliko je Vels gledao naše utakmice iz prošlih kvalifikacija - rekao je Muslin.

Selektor "orlova" ne smatra da je preveliki problem to što pojedinci, poput kapitena Branislava Ivanovića, u poslednje vreme nemaju veliku minutažu.

- To je problem sa kojim se susrećemo pred svako okupljanje. Dosadašnje utakmice su pokazale da to može da bude korisno jer su igrači motivisani da preko reprezentacije izbore minutažu u klubu. Sa jedne strane nije dobro što ne igraju u klubu, ali sa druge to je dodatni motiv. To je iskoristio Mitrović i golovima se nametnuo menadžer Njukasla Benitezu.

Prema rečima Muslina, tabela kvalifikacione grupe, na čijem je vrhu Srbija, raduje sve.

- Lepo je kada si prvi, ali je cilj da budemo na kraju na tom mestu. Na dugom smo putu, ne treba očekivati da se "prošetamo" do Rusije jer su protivnici ozbiljni. Gledam da sačuvam kostur tima i dam im satisfakciju za rezultate - zaključio je Muslin.

Srpski fudbaleri gostuju u Kardifu 12. novembra, a tri dana kasnije igraju protiv Ukrajine prijateljsku utakmicu u Harkovu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online